Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаНовини → Відмінності між аналоговими та ІР-камерами

Відмінності між аналоговими та ІР-камерами

31.03.2016, 16:26
Єдині стандарти, що застосовуються в комп'ютерній техніці, каналах передачі даних і IP-камерах дають можливість підключати до них різне додаткове устаткування. Одним з них є безпровідні спрямовані точки доступу. На основі сучасного обладнання стала можлива побудова надійних і недорогих безпровідних мостів, які використовуються як канали зв'язку для IP-камер. Фірмові технології дозволяють досягти стабільного та якісного сигналу на дальніх дистанціях 100 - 10000 метрів. Одна точка доступу встановлюється безпосередньо поруч з камерою, а друга розташовується в місці прийому сигналу.

c3.png (92.02 Kb)
 
Комплект з 2-х пристроїв утворює бездротову систему ІР-відеоспостереження «точка-точка», здатну передавати дані від однієї або декількох камер в точку прийому і запису на IP-відеореєстратор. Така структура побудови відеоспостереження схожа з мережею мобільних операторів, де на одну базову станцію можуть підключатися безліч клієнтів. Так і тут, до IP-відеореєстратора, по кабелю, підключається потужна точка доступу, зі всенаправленими або декількома спрямованими антенами, яка розташована на найвищій точці і виконує роль базової станції. До неї на різних дистанціях підключені по радіосигналу спрямовані клієнтські точки доступу, з підключеними до них IP-камерами. За такою схемою зараз успішно працюють системи відеоспостереження на великих промислових об'єктах, де потрібно охопити велику територію з централізованим пунктом спостереження. До таких об'єктів належать: фабрики, заводи, склади, невеликі міста, селища і т.п. Переваги такого рішення очевидні:низька вартість рішень;висока надійність обладнання;можливість передачі відеосигналу на великі відстані;можливість установки декількох камер на одну безпровідну точку;простота налаштування обладнання;можливість нарощування і зміна конфігурації системи без значних витрат. Всі ці переваги недоступні для аналогового відеоспостереження.

Прокладка кабелів на промислових об'єктах часто вимагає величезних тимчасових і грошових витрат, а іноді й неможлива взагалі. Ще одним з принципових і дуже важливих відмінностей між аналоговими і цифровими камерами є застосовувані в них датчики зображення. У аналогових камерах застосовуються так звані CCD-датчики зображення (матриці). Засновані на застарілих стандартах аналогового телебачення, ця технологія практично вичерпала свої можливості. У IP-камерах застосовуються цифрові CMOS-датчики. Вони ж застосовуються в цифрових фотоапаратах, відеокамерах, веб камерах і майже у всій сучасній відеотехніці Роздільна здатність у CCD матрицях обмежена - всього 0.4 MPix (704х576). У той час як у CMOS матрицях - досягає 15 MPix. Одна IP-камера 2 MPix, за кутом огляду, замінює 4 аналогові камери. В інтернеті можна знайти інформацію про те, що аналогові CCD матриці мають велику світлочутливість і бачать у темряві краще, ніж CMOS. Донедавна воно так і було, поки в світ не з'явилися надчутливі CMOS Low Lux матриці. Вони здатні видавати якісне кольорове зображення при дуже низькому освітленні 0.05 Люкс, в той час як аналогові камери вже переходять в чорно білий режим. Як бачимо за технічними характеристиками цифрові IP-камери пішли далеко вперед аналогових.

Всупереч сформованій думці про те, що цифровий IP-відеонагляд на порядок дорожчий аналогових систем, на практиці виходить все навпаки. Якщо врахувати такі невід'ємні чинники системи, як: витрати на прокладку кабельних шляхів; кількість і надійність компонентів системи; витрати компаній на обслуговування (грамотно побудована система не вимагає супроводу); вартість записуючих пристроїв; установка і налагодження системи; монтажні роботи. У підсумку витрати на побудову аналогової системи не рідко перевершують IP. А встановивши IP-відеоспостереження, ви можете користуватися всіма перевагами нового покоління. На завершення варто зробити висновок, що ера аналогового відеоспостереження вже підійшла до кінця, і вкладати гроші в старі системи не має сенсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
2303