Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаНовини → Контактні лінзи та нісенітниці про них

Контактні лінзи та нісенітниці про них

04.03.2016, 01:30
Йдеться про численні міфи щодо негативного впливу контактних лінз на зір та незручностей їх використання, в які через невірогідну інформацію, здебільшого поширювану «сарафанним радіо», багато хто вірить. Пропонуємо вашій увазі ТОП-5 нісенітниць щодо використання контактних лінз.

8981_images.jpg (6.58 Kb)
 
Нісенітниця №1. Якщо регулярно використовувати контактні лінзи більше п’яти годин на день, можна втратити зір

Це абсурд. Хоча б тому, що на кожній упаковці лінз зазначено максимально можливий час використання однієї пари. В інтернет-магазинах можна купити лінзи з гнучким графіком використання, моделі щоденної, щотижневої і щомісячної заміни. Кожен вид лінз відрізняється за своїми експлуатаційними характеристиками, наприклад, відсотком вмісту спеціальної рідини (саме від цього залежить так звана гідрофільність лінз), завдяки якій рогівка ока не пересихає навіть у разі тривалого використання контактної оптики. Звичайно, кожну пару необхідно знімати перед тим, як лягати спати (за винятком жорстких лінз, які використовуються вночі для покращення зору, зокрема при астигматизмі). Найкоротший термін одноразового використання мають кольорові та карнавальні лінзи. Справа в тому, що насичене забарвлення несумісне зі значним вмістом рідини для зволоження рогівки. Максимально можливий термін використання карнавальних лінз – до трьох годин, у звичайних кольорових лінз – до п’яти-семи годин. Але навіть якщо з певних причин не вдалося вчасно зняти лінзи, на гостроті зору це жодним чином не позначиться. Однак чим довше ви будете перебувати в лінзах, тим більший дискомфорт відчуватимете. Не виключено, що після їх зняття знадобляться очні краплі, а наступне використання контактних лінз доведеться відкласти мінімум на тиждень.

Нісенітниця №2. Покращення зору можливе лише вдень

Десять років тому так і було. Сьогодні ж виробники випускають не лише лінзи для коригування зору вдень, наприклад, моделі з UV-фільтром, а й спеціальні жорсткі лінзи. Останні призначені для корекції астигматизму. Завдяки твердому покриттю такі лінзи поступово змінюють форму рогівки ока, що сприяє кращому заломленню сонячних променів і, відповідно, підвищенню гостроти зору. На відміну від інших коригувальних моделей, жорсткі лінзи використовуються виключно вночі, під час сну. Якщо пацієнт відчуває дискомфорт, під жорсткі лінзи можна надягти м’які (зазвичай вони продаються у комплекті).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
1170