Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаКультура → Відсьогодні палити у кафе і на зупинці суворо заборонено

Відсьогодні палити у кафе і на зупинці суворо заборонено

16.12.2012, 13:30
Починаючи із 16 грудня, палити у громадських місцях не можна.
 

Сьогодні в Україні вступає у дію закон, який суворо забороняє паління у громадських місцях.

Так, до списку заборонених місць згідно закону входять приміщеннях закладів ресторанного господарства, готелі, зупинки транспортних засобів, підземні переходи, під'їзди будинків, ліфти, дитячі майданчики.

Паління тютюнових виробів заборонено у приміщеннях та на території закладів охорони здоров’я; навчальних закладів; спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд та закладів фізичної культури і спорту; у приміщеннях об’єктів культурного призначення; органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ.

Паління електронних сигарет та кальяну також вважається порушенням.

З огляду на це, власники чи орендарі подібних закладів повинні відвести спеціальні місця для палінння, загальна площа яких не перевищує 10% площі усього приміщення. У випадку ігнорування закону ( попільнички у заборонених місцях, невідведення спеціальних місць, нерозміщена інформація, тощо) для порушників передбачено штраф - від 1 до 10 тисяч гривень.

У той час, як повідомляє газета "Сегодня", відвідувачі закладів, яких впіймали із цигаркою вперше, змушені викласти штраф у розмірі 50-170 гривень, злісні порушники - 170-340 гривень.

Нагадаємо, відповідний закон підписав Віктор Янукович у червні цього року.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
1131