Домашня консервація може стати збудником небезпечного захворювання – ботулізму. Не дотримання відповідних вимог під час заготівлі, переробки чи зберігання продукту може призвести до важких наслідків. Часто продукти домашнього консервування можуть стати небезбечними для здоров’я. Грибні, м’ясні та рибні консервації, на перший погляд, здаються абсолютно нешкідливими. Проте іноді саме вони є джерелом небезпечного захворювання – ботулізму. Спалахи інфекції викликані порушенням умов заготівлі, переробки чи зберігання продукту. Також ботулізм може виникнути внаслідок споживання в’яленої чи копченої риби та будь-яких виробів з м’яса. Цього року на Тернопільщині зафіксували чотири випадки ботулізму. Люди постраждали від вживання саме домашньої консервації, повідомляє тв4. При ботулізмі проміжок часу між моментом зараження і появою перших симптомів триває від кількох годин до п’яти, і навіть більше днів. Та все ж важкість та тривалість лікування залежить від кількості вжитого вами в організм.. Джерело: 0352.ua
Джерело "0352.com.ua"
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: