Свіжі овочі та фрукти, у яких перевищений вміст нітратів, спеціалісти лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринках, не допускають до реалізації. Продовольчий ринок переповнений свіжими фруктами та овочами, які реалізовують на території області постачальники з різних регіонів. Усі вони, перед тим як потрапити на прилавки, досліджуються фахівцями лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринках. Якщо вміст нітратів не перевищує норму, спеціалісти видають відповідний документ, який засвідчує про безпечність даного виду товару. Минулого тижня фахівці Шумської лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи не допустили до продажу 18 кг редиски, Заліщиської – 33 кг редиски, Бережанської – 40 кг кабачків. Однак, варто пам’ятати, що продукція, яку забраковують фахівці лабораторії, може потрапляти на стихійні ринки.ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області застерігає від придбання продуктів на стихійних та несанкціонованих торгових точках чи ринках. Джерело: 0352.ua
Джерело "0352.com.ua"
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: