Перший весняний вітамінний лісовий делікатес вже продають у Тернополі
02.04.2018, 11:01
Перший весняний вітамінний лісовий делікатес – черемшу вже продають на ринках Тернополя. У неділю за пучок цієї рослини правили 4 - 5 гривень. Черемша відома своїм міцним специфічним запахом і присмаком, через що її ще називають «диким часником» та «ведмежою цибулею». Усі частини рослини містять ефірну олію, аскорбінову кислоту, лізоцим. Споживають листя черемші сирими, додаючи до салатів. На жаль, через збирання її, як лікарської та харчової сировини, вирубку лісів, рослина перебуває на межі зникнення й занесена до Червоної книги України, пишуть Тернополяни.
► Літо 2024 року буде таким же спекотним, як і попереднє, а потім буде "переворот", – кліматологи ► В Індонезії блискавка вбила футболіста під час матчу (відео) ► 17 лютого очікуються найбільші морози ► Шторм на Філліпінах забрав життя 6 людей ► Над Швецією з'явилось унікальне сонячне гало