Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Шлюб за добу: у Тернополі вже одружилися понад 100 молодих пар

Шлюб за добу: у Тернополі вже одружилися понад 100 молодих пар

12.06.2017, 20:02
Пілотні проекти управління юстиції набрали обертів.

За п’ять місяців понад 10% молодих пар скористалися послугою шлюб за добу, 60% немовлят отримали свідоцтво про народження у пологовому будинку, тут же майже трьом сотням новонароджених провели реєстрацію місця проживання, пише "Тернополяни".

Про це повідомив начальник головного територіального управління юстиції Едуард Кольцов.

«Проект «Шлюб за добу» – у Тернополі користується неабиякою популярністю.  Цей сервіс  спрямований на мінімізація корупції, з якою раніше було пов’язане прискорення процедури одруження. Загалом цьогоріч в  обласному центрі зареєстровано 1205  шлюбів.  В Українському  Домі «Перемога»  цією послугою уже скористались 122 молоді пари, а 20 учасників АТО та бойових дій одержали її безоплатно», - зауважив Едуард Кольцов.

Також з метою спрощення доступу громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини в області успішно працює проект, згідно якого,  працівники відділів ДРАЦС  приймають  документи  та видають свідоцтва про народження і здійснюють реєстрацію дитини безпосередньо у закладах охорони здоров’я.

«Вісімнадцять пологових будинків в області мають фронт-офіси Мін’юсту, в яких батьки цьогоріч  отримали 1450  перших документів свого малюка,  що складає  60 відсотків від загальної кількості, проти  38%  торік. Продовжується реєстрація діточок по місцю проживання безпосередньо у пологових будинках, цього року  здійснено  292 таких реєстрації», - продовжує начальник головного територіального управління юстиції.

Додамо, що також користується попитом сервіс  звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через веб-портал, за п’ять місяців ним скористалася  387-м  громадян, а це  удвічі більше ніж торік.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
209