Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Мешканці тернопільських гуртожитків нарешті зможуть приватизувати свої кімнати

Мешканці тернопільських гуртожитків нарешті зможуть приватизувати свої кімнати

09.06.2017, 22:30
В "Голосі України" опублікований закон про приватизацію.
У парламентській газеті "Голос України" опубліковано закон, який дозволить українцям приватизувати кімнату в гуртожитку.
Цей документ передбачає, що українці зможуть приватизувати свою кімнату в гуртожитку, якій проживає більше 5 років. Йдеться про тих людей, у кого немає іншого житла, які не використали право на безкоштовну приватизацію державного житлового фонду і які довгий час проживають в гуртожитку.
Закон, зокрема, передбачає, що житлові приміщення повинні бути окремі (проживати в одній кімнаті повинна або одна людина, або родина). Також будівля повинна перебувати у власності об'єднаних територіальних громад, тобто передана з балансу підприємств. Мешканець гуртожитку чи його сім'я повинні мати спеціальний ордер, відповідно до якого туди заселилися, та проживали там за договором найму жилого приміщення.
Право на приватизацію поширюється на приміщення в гуртожитках, побудованих у радянські часи на загальнодержавні кошти (у тому числі за рахунок державних і колективних підприємств та організацій) та які були включені до статутних капіталів (фондів) господарських товариств та інших організацій, створених у процесі приватизації (корпоратизації) колишніх державних чи комунальних підприємств, в тому числі ті, які в подальшому були передані в статутні капітали інших юридичних осіб або відчужені іншим способом.
В Україні правом на приватизацію житла в гуртожитках зможуть скористатися півмільйона українців, які там живуть.
А ось якщо людина оселився в гуртожиток на час навчання, підвищення кваліфікації або в зв'язку з роботою за контрактом, він не зможе оформити право власності на кімнату.
Закон вступає в силу на наступний день після його публікації.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
334