Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Що збудують на місці тернопільського "танку"?

Що збудують на місці тернопільського "танку"?

06.06.2017, 20:03

Тернопільська міська рада оголосила конкурс із пошуку інвестора для будівництва «закладу громадського харчування з розвинутою інфраструктурою та організацією обслуговування клієнтів на автомобілях».

Мова йде про земельну ділянку площею 0,47 га, що знаходиться на майдані Перемоги. Для більшості тернополян це місце асоціюється з клумбою, де раніше стояв танк, пише тижневик "Номер один".

У конкурсі можуть брати участь фізичні та юридичні особи. До участі в конкурсі не допускаються особи, які: не надали відповідних фінансових документів, котрі б підтверджували їх фінансові можливості щодо забезпечення виконання умов конкурсу або знаходяться в стадії ліквідації; визнані банкрутами або стосовно яких порушено справу про банкрутство; мають прострочену заборгованість по сплаті податків, зборів (обов’язкових платежів); не виконали або виконали неналежним чином попередні інвестиційні договори, або пов’язані з особами, що не виконали неналежним чином попередніх інвестиційних договорів, або інших договорів, які були підписані з Тернопільською міською радою, її виконавчих комітетом, виконавчими органами міської ради – розпорядниками бюджетних коштів,- зазначено в умовах конкурсу.

За словами начальника управління стратегічного розвитку ТМР Юрія Дейнеки, оголосили конкурс з ініціативи комунального підприємства міськради «Тернопільбудінвестзамовник», яке на даний час опікується цією ділянкою.

Власник даної земельної ділянки, комунальне підприємство ТМР, написав листа про оголошення конкурсу, тому що вони не мають змоги сплачувати за цю землю податки. Йдеться про заклад громадського харчування типу «McDonalds» із під’їздом і т.д. На даний час від моменту, як ми оприлюднили оголошення про конкурс (минуло два тижні, – авт.), жодних пропозицій поки що не поступало, – розповів Юрій Дейнека.

Нагадаємо читачам, що ідея забудувати майдан Перемоги «жевріла» в стінах мерії давно. Однак стала можливою лише після того, як міська влада вивела клумбу, де стояв танк, за межі проїжджої частини. Саме для цього, як вважає частина тернополян, посадовці виділили понад 800 тис. грн. на зміну схеми руху біля майдану Перемоги. Після цього клумбу і частину майдану Перемога (загалом до 60 сотих – авт.) “дали під опіку” комунальному підприємству – фірмі «Тернопільбудінвестзамовник». Депутати ж надали підприємству дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,60 га під будівництво об’єктів соціально-культурного призначення.

Ідеї щодо використання ділянки лунали різні. Спочатку йшлося про план звести там так звану «Львівську браму», згодом – про облаштування закладу швидкого харчування «McDonalds». Однак нічого будувати не розпочали.

Позаяк потенційного інвестора ще немає (принаймні у цьому нас переконують чиновники мерії), важко судити, яку користь від нового закладу громадського харчування отримає Тернопіль. Адже, згідно з законом, комунальні підприємства міськради землею можуть користуватися безоплатно. Тобто потенційний забудовник зможе не купувати і не орендувати землю, а будувати шляхом залучення інвестицій. Після чого 0,47 га міської землі можуть стати приватними.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
361