Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Франківці тепер можуть користуватися новим електронним сервісом

Франківці тепер можуть користуватися новим електронним сервісом

24.05.2017, 23:00

Ширина дверей до будинкового під’їзду, висота бордюру чи наявність пандусу… Відтепер все це можна з’ясувати на спеціальних веб-порталах. Це — "Доступний Івано-Франківськ", "Голос гомади" та "3d тур міською Ратушею".

Їхні розробники кажуть, ці сайти створені для зручності людей з обмеженими можливостями. З їхньою допомогою кожен мешканець міста може спланувати свій маршрут. Відповідно до власних потреб. Загалом онлайн-програми відображатимуть понад 5 сотень об’єктів середмістя, пристосованих для людей з інвалідністю, йдеться у сюжеті "ТРК Вежа."

А ще сайт має голосову озвучку та версію для слабозорих. Перебуваючи на вулиці, людина може переглянути всі обєкти поблизу. І, навіть, в 3b-форматі. Оцінити доступність міста та поповнювати інтерактивну карту можуть всі іванофранківці. Пропозиції також можна надсилати на портал "Голос Громади", кажуть в мерії. Він покликаний налагодити діалог між представниками влади та мешканцями міста.

Наразі на порталі "доступного міста" відображено понад дві сотні об’єктів. Чимало заходів для людей з обмеженими можливостями в роботі, наголошують в комунальному Департаменті. В першу чергу, це стосується благоустрою дорожньої інфрастуктури.

До слова, такі інтерактивні портали вперше застосовуються в Україні. Івано-Франківськ —пілотне місто, де запроваджено програми онлайн-переписки з мешканцями міста.

Читайте також: Оглядовий майданчик на міській Ратуші доступний у 3-D форматі

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
343