Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі вшанували День пам’яті жертв політичних репресій

У Тернополі вшанували День пам’яті жертв політичних репресій

21.05.2017, 22:09

За традицією урочистості відбувалися біля меморіальної дошки на обласному музеї політичних репресій, що на вулиці Коперника у Тернополі.

Вшанувати пам’ять невинно загиблих прийшли представники обласної та міської влади, військовослужбовці окремої 44 бригади, Національної гвардії,  колишні політв’язні,  студентство та громадськість, родичі Героїв Небесної Сотні.

Священнослужителі відправили панахиду за невинно загиблими.  «Сьогодні сумуємо за мільйонами українців, які стали жертвами не тільки сталінських репресій, 80-ті роковини яких нині вшановуємо, - наголосив заступник голови обласної ради Любомир Крупа, звертаючись до присутніх. -  А й складаємо пам’ять тим українцям, яких нищили упродовж багатьох століть тільки за те, що вони любили свою землю і хотіли бути господарями на своїй землі. ХХ століття було жорстоким – голодомор, коли загинули мільйони,  політичні репресії, коли сотні тисяч були запроторені у тюрми та мільйони депортовані з рідних домівок у Сибір та ГУЛАги. Не припиняється нищення українського цвіту і у ХХІ столітті: Герої Небесної Сотні, наші захисники на Донбасі. Ми тоді станемо міцною та сильною державою, коли поіменно назвемо усіх винуватців трагедій, коли вони будуть покарані, і коли ми усі будемо спільно боротися за нашу державу».

Присутні поклали квіти до меморіальної дошки жертв політичних репресій та до меморіальної дошки політв’язню, дисиденту, поету Степану Сапеляку, яку сьогодні було урочисто відкрито на приміщенні музею політв’язнів.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
314