Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернопільський священик розповів, чому слід відмовлятися від російських соціальних мереж

Тернопільський священик розповів, чому слід відмовлятися від російських соціальних мереж

17.05.2017, 20:03

Священик Євген Заплетнюк у своєму пості "Страшна не війна, страшно залишитися без Вконтакту!" розповів чому слід відмовлятися від російських соціальних мереж.

Про це йдеться на офіційній сторінці протоієрея Євгена Заплетнюка у мережі "Facebook".

"Сподіваюся, вас не треба переконувати в очевидній істині, що кожна свічка, придбана в храмах Московського Патріархату, – це черговий куплений вами патрон для вбивства нас і наших дітей. І я зовсім не перебільшую. Але, що таке свічка, в порівнянні з неймовірними, багатомільйонними прибутками Росії, які вона отримує від українців, що активно користуються російськими соцмережами?

У мене немає звички рахувати чужі гроші. Сам такого не роблю, і вам не рекомендую. Однак, суворі реалії нашого з вами життя красномовно свідчать, що будь-яка співпраця з окупантом, навіть найменша, – це наша допомога йому нас подолати. Навіть, якщо він цього прямо не каже. Звичайно, він не може прямо про таке казати, бо в гібридній війні йому найкраща допомога не чеченські головорізи, не зеки-відморозки, яких випускають із в’язниць із умовою воювати в Донбасі.

Найкраща допомога окупантам – це наші власні зайди, це ті тупі, дешеві та барани, які не розуміють різниці між Київським і Московським патріархатами, між фейсбуком і однокласниками, між отцем Олександром та Катею Чілі, зрештою, між українською та російською мовами: какая разница на каком язикє? Ця різниця – десятки тисяч мертвих людей на їх совісті.

Наш хитрий ворог робить війну з українцями руками ж самих українців. Це ж одурманені українці лягали під танки ЗСУ, й не пускали їх, коли ті йшли визволяти свої землі. Це ж українці йшли горіти в одеський будинок профспілок за «Руський мір». Це ж українці кілька років тому з істериками і захопленнями зустрічали московського патріарха Кирила, візиту якого до України було присвячено навіть особливий сайт на порталі першого національного каналу! І це ті самі українці сьогодні стогнуть від відчаю, будучи позбавленими сенсу свого життя без Однокласників і ВКонтакті.

Не хочу навіть згадувати, що неймовірна частина користувачів соцмереж досі не може збагнути, що перекладений українською мовою інтерфейс – це зовсім не те саме, що українська власність серверів. Також я не буду говорити про те, що ВКонтакт, яка і всі і і інші сервіси, збирають і зберігають усю інформацію про вас. Поки ви з себе нічого не представляєте, ви не цікаві не лише спецслужбам Росії, але власному чоловіку. Також, не буду багато говорити про те, що існують значно кращі продукти, які дають своїм користувачам більше чудових можливостей. Розумні люди вже давно все це знають. Я б хотів сказати про інше. Про те, що мене болить, як священику, християнину.

Соціальні мережі типу ВКонтакту, Однокласників чи Мейл.Ру – це насамперед спосіб одурманення українців. Це інструмент, який викликає залежність. Він отупляє людей. Він краде час і використовує ваші слабості. Він не хоче, щоб стали розумнішими. І саме тому їх потрібно якомога швидше закрити, не лише з точки зору національної безпеки, але й з точки зору психічного та духовного здоров’я.

Ви повинні усвідомлювати, що те скавчання окупантів про «утиски свободи слова» і «згортання демократії в Україні», яке нарешті розпочалося, на третьому році війни, свідчать, що нарешті Президент і Уряд зайняли принципову патріотичну та правильну позицію. У час війни таке рішення є не просто нагальним, але дуже сильно запізнілим. Його потрібно було ввести давно. Не слухайте москалів, які розпинаються про істерики «києвскіх властей». У нас йде повномасштабна війна, від якої полягли вже десятки тисяч невинних людей. Нагадаю, що в Російській Федерації давно і успішно закривають невгодні сайти. Окрім, звісно, соціальних мереж, які контролюються самими ж спецслужбами".

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
232