Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернополяни продовжують довіряти шахраям

Тернополяни продовжують довіряти шахраям

10.05.2017, 20:27
8 травня, на лінію «102» надійшло одразу декілька повідомлень від ошуканих краян. Схема стара, а потерпілі нові.

Ошукані жителі Тернопілля розповіли правоохоронцям, що на їх засоби зв’язку надходило смс-повідомлення з текстом, що банківську картку власника заблоковано. Стурбовані громадяни телефонували за вказаним номером. Слухавку піднімав невідомий, який представлявся працівником банку. Чоловік входив в довіру та дізнавався всю конфіденційну інформацію задля відновлення картки. Краяни розуміли, що їх ошукали лише коли на приходило смс-повідомлення про успішне зняття готівки.

Як приклад, втратила 12 472 гривень з електронного гаманця жителька Почаєва, з рахунку тернополянки зникло 1 860 гривень, а мешканку Теребовлянського району аферисти ошукали на 1 020 гривень.

За всіма фактами відкрито кримінальні провадження відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України - шахрайство.

Правоохоронці застерігають жителів та гостів краю, не довіряти невідомим. Запам’ятайте: працівники фінансових установ, ніколи ні за яких обставин не телефонуватимуть своїм клієнтам та не будуть дізнаватись особисту інформацію. Всі дані, якими ви володієте, щодо вашого електронного гаманця є конфіденційною інформацією.

Не повідомляйте, пін-коди від електронних гаманців. Не виконуйте за вказівками злочинців дії з терміналами та банкоматами. Ви самі того не розуміючи, замість отримати, переведете кошти на інші рахунки, які потім зникають безслідно. У шахраїв на меті лише одне, легко збагатитися за ваш рахунок.

Розкрити такий вид злочинів, надзвичайно важко. Якщо ж зрозуміли, що потерпіли від рук пройдисвітів, не зволікайте одразу телефонуйте на лінію «102».

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
316