Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Хлопчик з Тернопільщини написав лист, який підтримував добровольця усю службу в АТО

Хлопчик з Тернопільщини написав лист, який підтримував добровольця усю службу в АТО

10.05.2017, 13:47

Лист хлопчика з Чорткова підтримував тернопільського добровольця в АТО. Вдова загиблого зустрілася з юним адресантом.

Тернопільський хірург Михайло Стасів добровільно пішов в АТО рятувати життя українських воїнів. Через рік був демобілізований і повернувся додому. Весь час на Сході лікар носив біля себе лист, написаний хлопчиком Денисом із Чорткова, повідомляє ТСН.

Із початком бойових дій на Донбасі чортківчанин Денис Обшарський зазнав великої втрати – при виході колони з-під Іловайська загинув його тренер, володар Кубка України з фрі-файту Роман Ільяшенко. Після похорону улюбленого тренера хлопець під враженнями написав шість листів незнайомим захисникам на Схід, але тільки в одному зізнався, що смертельний подих війни відчув на собі, бо втратив близьку людину, яка досі залишається в його серці та душі. Саме цей лист і потрапив до рук хірургу Михайлу Стасіву.

Через півроку після демобілізації та перебування вдома серце лікаря Стасіва не витримало – медик помер 47-річним від інфаркту.

Через рік після смерті чоловіка вдова Ольга Стасів наважилася відшукати хлопчика, щоби подякувати йому. При зустрічі вони обійнялись і плакали. 12-річний Денис приніс жінці квіти, а вона подарувала йому путівку в Угорщину, яку отримала за перемогу в міжнародному соціальному проекті. Ольга Стасів розповіла хлопцеві, що Михайло повернувся з війни живим, так, як про це попросив його Денис у листі. І час, який він провів удома після цього, був найщасливішим для неї та її чоловіка.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
211