Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На які потреби українська влада витратить "гроші Януковича"

На які потреби українська влада витратить "гроші Януковича"

09.05.2017, 16:20

28 квітня набрало чинності рішення Краматорського районного суду Донецької області про конфіскацію півтора мільярдів доларів, що належать колишньому президенту Віктору Януковичу і його оточенню і арештовані на рахунках Ощадбанку і Приватбанку.

Гроші з арештованих рахунків екс-президента Віктора Януковича вже надійшли до Державного казначейства: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, на що їх витратять.

Незабаром велика частина коштів була переведена через сервера Ощадбанку в Державне казначейство. При цьому 200 мільйонів доларів в цінних паперах після конфіскації передали Міністерству фінансів України.

За словами Президента Петра Порошенка, конфісковані у Януковича гроші будуть спрямовані на відновлення боєздатності Збройних сил, Національної гвардії, СБУ та Національної поліції.

Крім того, ці гроші планується витратити на закупівлі безпілотників і радарів, а також на будівництво житла для військовослужбовців.
35792-1_uk_origin
Ще однією важливою статтею витрат стане будівництво нового заводу з виробництва боєприпасів і будівництво реабілітаційного центру для учасників АТО.
Нагадаємо, 3 травня Порошенко заявив, що ніхто з так званих «власників» конфіскованих коштів режиму Януковича не з'явився після рішення суду про перерахування цих грошей до бюджету України.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
377