Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Чим займається ОБСЄ в західних областях України

Чим займається ОБСЄ в західних областях України

03.05.2017, 22:00

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Західному регіоні презентувала свою роботу студентам ПНУ імені Василя Стефаника. В Україні її розпочали 3 роки тому за згоди 57 країн учасниць. Наразі тут діє 10 офісів організації, 2 з них - на Луганщині та Донеччині.

"Наше основне завдання — це звіт, відповідно до тієї інформації, яку ми зібрали стосовно ситуації з безпеки, стосовно різних безпекових інцедентів, щодо можливих демонстрацій. Ми не надаємо гуманітарної допомоги, а основна концентрація нашої уваги йде на збирання інформації, звітуванні та передаванні неупередженої інформації", — зазначив в.о. керівника Івано-Франківського відділення ОБСЄ Марко Кіршбаум. 

За словами керівника науково-дослідної частини Прикарпатського університету Олега Білоуса, серед людей побутує думка, що ОБСЄ займається виключно моніторингом ситуації на Сході України, проте її завдання набагато ширші - це економічні, гуманітрані, екологічні та інші напрямки. 

Такі зустрічі представники місії проводять не вперше. Сьогодні вони презентували нову програму про свою діяльність в Західному регіоні України. Наступну презентацію пр=ланують провести у Тернополі, йдеться у сюжеті ТРК Карпати. 

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
307