Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Дівчинка-підліток з Тернопільщини жебракувала в Росії

Дівчинка-підліток з Тернопільщини жебракувала в Росії

02.05.2017, 16:01
Минулого року на усю країну “прогримів” випадок в Тернопільській області, де бабуся утримувала свою онуку-підлітка в лісовій хатині, не пускаючи дитину до школи. Пройшов рік і те, що трапилось з цією дівчинкою - неприємно шокує.

Почнемо з короткої передісторії: в селі Расавка Кременецького району неподалік Почаївської Лаври жила бабуся із онукою. В невеличкій хатині без світла, води і газу, бабуся - релігійна фанатичка не дозволяла дитині навчатись у школі. До 15-ти років дівчинка Марія бездоганно знала лише промову Літургії, але не вміла читати і писати.
Літня жінка навіть не оформлювала документи для себе на пенсію, називаючи виплати “від біснуватого”, а заробляли жебракуючи під Почаївської Лаврою.

До слова, Марійка народилась в Росії. На території України вона опинилась в 6-річному віці. Оселились з мамою і бабусею за кілька кілометрів від Лаври. Вихованням дівчинки займалась бабуся, так як мати постійно перебувала на лікуванні в психоневрологічній лікарні.

Уся країна дізналась про Марію завдяки тому, що дитина сама звернулась до поліції. Перебуваючи на Майдані в Києві, минулого року, вона познайомилась із волонтером АТО. Він дав їй гроші на квиток до Тернополя, оскільки Марія не хотіла повертатись в лісову хижу до своєї баби. Відтак, по прибуттю до Тернополя, вона підійшла до патрульних полісменів на вулиці.
Після цього, Марійку помістили в соціально-психологічної реабілітації для дітей. Там дитина розповіла, що в Києві опинилась повертаючись із Чернігівщини, де жила певний час у монастирі і виконувала важку фізичну працю.

Після того, як вона опинилась в центрі реабілітації, в Тернополі з нею працювали вчителі та психологи. Згодом, галас довкола дівчинки зменшився і вона зникла з поля зору.

Нещодавно, коли в Заліщиках мати роками утримувала сина в зачиненій квартирі, хлопця доставили в той самий центр, де перебувала Марійка. Там, з’ясувилось, що в кінці грудня 2016-го року завдяки розпорядженню голови Кременецької РДА, Марії призначили піклувальника. А в лютому 2017-го року служба у справах дітей Кременцької РДА дала дозвіл на вивезення дівчинки за кордон, а конкретно - у Росію.

Там, у Московській області, є Сергієво-Посадська Лавра, а піклувальниця примушувала Марію жебракувати разом з нею. Вже в березні дівчина втекла від неї і поліцейські відвезли безпритульну до центру реабілітації для неповнолітніх. Тоді піклувальниця заявила, що її підопічна громадянка України, тож нехай і повертається додому.

Зараз вирішують питання репатріації Марійки в Україну. Її мають повернути до приймальника-розподільника для дітей Головного управління нацполіції в Києві, а звідти - знову в соціально-психологічний реабілітаційний центр.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
198