Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернопільські школярі навчатимуться 12 років

Тернопільські школярі навчатимуться 12 років

27.04.2017, 21:04

Реформа освіти, яку реалізовують в Україні передбачає повернення до дванадцятирічного навчання. Однак зміни реалізовуватимуть нескоро. Планується, що у загальноосвітніх школах України дванадцятий клас з’явиться аж у 2029-му році.

Реформа загальноосвітньої школи стартує в Україні з наступного навчального року, – про це заявив заступник міністра освіти України Павло Хобзей, який взяв участь у засіданні колегії ОДА.

«Вже конкретні зміни у середній школі розпочнуться з 2023, і лише в 2029 році в Україні з’явиться 12-ий клас. Наразі багато уваги приділяється опорним школам, їхньому розвитку. Адже хочеться, щоб діти отримували якісну освіту. Також в процесі – оптимізація малокомплектних шкіл, де навчається по кілька десятків учнів. Хочу наголосити, що рішення щодо закриття таких шкіл має узгоджуватися з громадами», – відзначив посадовець.

Наразі в області нараховують п’ятнадцять опорних шкіл, ще п’ять у процесі реорганізації. Малокомплектні школи не закриватимуть відразу, їх реорганізовуватимуть поступово, – запевняють в управлінні освіти і науки ОДА. Але за попередніми прогнозами, з наступного навчального року малокомплектних шкіл в регіоні значно поменшає. Оскільки чисельність учнів зберігає тенденцію до зменшення.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
189