Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → В Міносвіти вважають поспішним запровадження в Тернополі повної плати за харчування іногородніх дітей у садках

В Міносвіти вважають поспішним запровадження в Тернополі повної плати за харчування іногородніх дітей у садках

27.04.2017, 09:34
Вимагати повну вартість за харчування у дитсадках Тернополя іногородніх дітей міськрада могла б, якщо б таке рішення прийняли на державному рівні.
Так вважає заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей, пише 20 хвилин.
 Нагадаємо, на засіданні виконкому 22 лютого прийняли рішення, згідно якого батьки дітей, які не живуть у Тернополі, мали б платити за харчування в дитсадках міста повну вартість. Тоді коли самі тернополяни, як завжди, платитимуть лише 60% суми, а решту 40% компенсує міський бюджет. Це рішення стосувалось мешканців навколишніх сіл, чиї діти навчаються у садочках Тернополя. Зокрема з Петрикова, Підгороднього, Байківців, Великих Гаїв, Березовиці, Білої та інших сіл. Проте через протести батьків та громадських активістів це рішення призупинили на сесії міськради.
Заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей, який приїхав на засідання колегії обласної держадміністрації 26 квітня, пояснив, що таке рішення мають прийняти на рівні держави.
- Міжбюджетні трансферти з позиції міського голови - це справедливе рішення, бо така система є в системі охорони здоров?я, - пояснює пан Хобзей. - Але це має бути однаково в усіх містах України. Тобто, якщо асоціація міст пролобіює це рішення на рівні держави, тоді будуть ці міжбюджетні трансферти.


"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
162