Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Муніципальна варта буде боротися з нелегальними ромськими поселеннями в Івано-Франківську

Муніципальна варта буде боротися з нелегальними ромськими поселеннями в Івано-Франківську

26.04.2017, 21:30

Два стихійних табори осіб ромської національності розмістилися на березі ріки у Франківську. У обидвох живуть десятки соціально неадаптованих людей, багато з яких навіть не мають жодних документів. 

Серед них велика кількість дітей, який часто намагаються використовувати для жебракування на вулицях нашого міста та навіть шахрайства. "Муніципальна варта" Івано-Франківська разом з поліцією зараз зайнялися профілактичною роботою з цими людьми. Працівники комунальнго підприємства відвідують табори та розмовляють з ними на вулицях міста, інформує прес-служба МВК.

"Останнім часом значно збільшилася кількість ромів, які жебракують вулицями Франківська, — розповідає головний інспектор "Мунціипальної варти" Ігор Комарницький, — часом трапляються навіть крадіжки та грабежі. Ми вирішили з'ясувати звідки такий наплив ромів, серед яких дуже багато неповнолітніх. Начальник служби у справах дітей Зоя Сливка повідомила нам, що більшість приїхали із мукачівського району.

Працівникам Муніципальної варти вдалося зв'язатися навіть із місцевим ромським "бароном", який керує ромською общиною у тих краях - Гейзою Горбатом.

"Ми поспілкувалися з ним по телефону, — розповідає працівник "Варти", — і чоловік запевнив, що проти того, аби про ромську національність судили за вчинками окремих представиників. Казав, що проводитиме роз'яснювальну роботу серед своїх людей, аби ті не вчиняли протиправиних дій... Втім працівники "Варти" продовжують профілактичну роботу із цими людьми. Спілкуються з ними, спостерігають, перевіряють документи на дітей та стежать, щоб для жебракування не використовували неповнолітніх, - розповідає керівник "Муніципальної варти" Богдан Кухарук.

За словами Богдана Кухарука, за такі дії передбачена кримінальна відповідальність. Більше того — часто для таких справ використовують чужих дітей, можуть давати їм алкоголь та снодійне, аби ті поводилися тихо.

Тому, "Муніципальна варта" рекомендує повідомляти їм або в поліцію про такі випадки. При цьому, можна спробувати задокументувати факти порушення на камеру мобільного.

Читайте також: Муніципальна варта відловлювала циган, які використовують для жебрацтва дітей

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
345