Захворюваність реєструвалася у Козівському, Збаразькому , Тернопільському районах та у м.Тернополі. Причиною отруєння були харчові продукти , виготовлені в домашніх умовах: у 5 випадках - м’ясні консерви , у 2 - в’ялена риба, в 1 - овочева консерва. В березні-квітні нинішнього року вже захворіло на ботулізм 3 особи, всі дорослі, які вживали м’ясні консерви та паштет домашнього приготування, пише "Тернополяни".
Нагадаємо, ботулізм - гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridium botulinum та її токсином, що міститься в неправильно приготовлених і збережених продуктах.
Захворювання зазвичай розвивається, коли людина вживає їжу, що накопичила токсин внаслідок забруднення її та розмноження вегетативних форм збудника, тобто якщо в харчовому продукті виникли анаеробні умови. Найчастіше це в'ялена або слабо просолена риба, ковбаса, шинка, м'ясні, рибні, овочеві, грибні консерви.
« | Апрель 2024 | » | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Вс |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |