Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Норвезький професор прочитав лекцію про те, як можна заробити на відходах

Норвезький професор прочитав лекцію про те, як можна заробити на відходах

25.04.2017, 21:00

За підтримки норвезького уряду українські військові та члени їхніх родин  вже протягом двох місяців відвідують курси перепідготовки в Івано-Франківському національному технічному університеті. Слухачі вивчають основи метрології, електричних та технологічних вимірювань, основи енергетичного аудиту, нетрадиційні та відновлювальні джерела енергії. Сьогодні лекцію про нетрадиційні джерела енергії військовим прочитав Ойстен Ньюстад, професор Норвезького університету.

Програму «Україна-Норвегія» вже активізували шістнадцять ВНЗ України, а більшість учасників проекту — планують після закінчення курсів створити власний бізнес. Саме тому професор прочитав лекцію про те «Як зробити бізнес з наших відходів?».

«Є дуже багато можливостей сталого розвитку і переробки сміття. В першу чергу, це можливість захисту навколишнього  середовища і створення нових робочих місць. Це важливо не лише для військовослужбовців, а також ще для усіх українців та всіх жителів планети. Адже в першу чергу, ми маємо думати про те, що ми використовуємо дуже багато ресурсів, а земля одна і ми маємо про це подбати», - зазначає професор.

Під час програми перепідготовки слухачі також беруть участь в психологічних тренінгах, розмовах та семінарах, метою яких є соціальна адаптація, розвиток психологічної рівноваги та здоров’я.

Зазначимо також, що проект військової перепідготовки триває вже 13 років.

Читайте також: Франківська майстриня презентувала аксесуари, які робить з неорганічного сміття. ФОТО

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
300