Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопіллі ліквідують два протитуберкульозні диспансери

На Тернопіллі ліквідують два протитуберкульозні диспансери

23.04.2017, 18:01

Диспансер у Бережанах та лікарню у Заліщиках перетворять на поліклінічні відділення Тернопільського обласного протитуберкульозного диспансеру. Проект рішення про реорганізацію установ планують винести на розгляд депутатів облради на наступну сесію.

Відповідно до документу, в області ліквідують дві юридичні особи «Бережанський обласний протитуберкульозний диспансер» та «Заліщицьку обласну протитуберкульозну лікарню» шляхом їх приєднання до Тернопільського обласного протитуберкульозного диспансеру в якості диспансерно-поліклінічних відділень (без стаціонару).

При закладах будуть створені ліквідаційні комісії.

Необхідність реорганізації закладів пояснюють зменшенням кількості пацієнтів та неефективним використанням наявних ресурсів – приміщень та фінансів, пише БізнесКомпаньйон.

Варто заначити, що впродовж останніх кількох років мережа закладів фтизіатрії в області зазнала суттєвих змін. Зокрема, Тернопільську обласну протитуберкульозну лікарню села Плотича було реорганізовано у хоспіс. У Яблунівському протитуберкульозному санаторії ліквідували школу.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
175