Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → ТОП-5 чарівних місць неподалік Тернополя, куди можна вирушити на вихідні

ТОП-5 чарівних місць неподалік Тернополя, куди можна вирушити на вихідні

17.04.2017, 18:20
Якщо часу для довготривалої подорожі замало — не засмучуйтеся. Поруч із вами десятки місцин, котрі чекають у гості.
Журналісти ІА "А.С.С." склали перелік чарівних краєвидів, розташованих відносно близько до міста. Приємних подорожей і гарних вихідних!
1. Монастирок
Desktop5
Перед вами — вид на річку Серет зі скелі. У кількох метрах звідси розташована старовинна печера Язиченська. Ймовірно, раніше вона була дохристиянським поганським капищем. Тут же розташований Древньослов'янський храм-монастир.(IX-XI ст.). Довідка: Монастирок — село Борщівського району Тернопільської області.  Перша писемна згадка відноситься до 1600 року, коли  Потоцькі заснували монастир.  До наших днів збереглися руїни. Поблизу селища виявлено археологічні пам'ятки пізнього палеоліту, раннього залізного віку, черняхівської та давньоруської куль­тур.
2. Хрещатик
Desktop60
Перед вами — вид на Заліщики із кручі, розташованої у селищі Хрещатик Заставнівського району. Тут розташований Свято-Івано-Богословський Хрещатицький чоловічий монастир. Із верхньої тераси монастиря та з кручі, на якій розташоване село, відкривається чудова панорама меандру, утвореного вигином Дністра та колишнього знаменитого польського курорту, а нині — звичайного райцентру Тернопільщини — Заліщиків. Спустившись нижче до Дністра, можна відвідати печери-келії, видовбані, ймовірно, ченцями ще до заснування монастиря.
3. Джуринський водоспад
dzurinskyi
Червоногородський (Джуринський) водоспад розташований на річці Джурин, в урочищі «Червоне», між селами Нирків і Устечко Заліщицького районуТернопільської області. Повна висота водоспаду 16 м, ширина — до 20 м, кількість каскадів — 3.
4. Червоногородськоий замок
1589
Поруч із Джуринський водоспадом розташовані руїни Червоногородського замку. Оборонна споруда біля зниклого колишнього міста Червоногорода, у першій половині XIX ст. перебудована на палац. Руїни розташовані в Урочищі «Червоне», поблизу села НирковаЗаліщицького району Тернопільської області, на стрімкому пагорбі посеред глибокої котловини річки Джурин, яка в цьому місці утворила майже замкнуту петлю.
5. Долина тюльпанів
tulp (1)
Не забудемо й про найближчу до Чернівців мальовничу локацію — долину тюльпанів.  Вона розташована у Лужанах, поблизу аеродрому. За словами власників долини, тюльпани розквітнуть вже цього тижня. 

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
391