Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Загадковий зупинковий комплекс на Довженка: можливо дозвіл є, проте хто і коли його видав — невідомо. ФОТО

Загадковий зупинковий комплекс на Довженка: можливо дозвіл є, проте хто і коли його видав — невідомо. ФОТО

14.04.2017, 17:55

Зупинковий комплекс, що зараз споруджується на вулиці Довженка на зупинці "Призовний пункт", викликав хвилю обурення в містян. 0342.ua вирішив з'ясувати, хто встановлює цю споруду і чи є на те відповідні дозволи. Проте все виявилося не так просто...

Користувач Максим Сич в Фейсбук-спільноті різко прокоментував спорудження зупинки з кіоском:
Записати111
17884470_1423342574406728_4585826240557659168_n
Зазначимо, що місяць тому франківці просили у влади облаштувати в цьому місці зупинку.

Ми звернулися до Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради з питанням, чи було видано дозвіл на встановлення цього комплексу. Керівник департаменту, Михайло Смушак, відповів, що вони не мають відношення до даного будівництва.

Ту ж відповідь дала нам і Світлана Лосюк, заступник директора Департаменту архітектури та містобудування, начальник відділу дизайну архітектурного середовища та благоустрою міста. За її словами, кілька років тому з департаменту було знято повноваження щодо узгодження та видання дозволів на встановлення зупинкових комплексів. В їх компетенції лишився тільки зовнішній вигляд останніх — вони мають відповідати затвердженому стандарту:
choliy

Заступник начальника управління транспорту та зв'язку Андрій Гіглюк погодився, що ними було видано ряд дозволів на встановлення зупинкових комплексів, проте серед них не було того, що на зупинці "Призовний пункт". За його словами, якщо вона й має дозвіл на встановлення, то останній виданий до того, як УТіЗ перейняло на себе відповідні повноваження.

Зазначимо, що дана зупинка була в переліку зупинок громадського транспорту щодо яких оголошується інвестиційний конкурс по залученню інвесторів для встановлення сучасних зупинкових комплексів. Чи буде це та сама "розумна зупинка", про які говорять вже кілька місяців? Час покаже.

До теми: Франківська зупинка громадського транспорту, що викликає сум. ФОТОФАКТ

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
230