Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Які ціни на національне вбрання у Тернополі?

Які ціни на національне вбрання у Тернополі?

13.04.2017, 22:00
Спокон віків вишиванка була не лише окрасою на тілі українця, а й своєрідним оберегом. Так більшість тернополян підтримуючи традиції своїх предків, одягає вишиванку і елементи одягу з етномотивами у неділю, а особливо на Великодні свята.
Оскільки, мода повертається, а етнічний та автентичний одяг цінують понад усе – то ціни на ринку коливаються. Отже, ми вирішили дізнатися, що ж тернополяни можуть собі дозволити з новинок за помірну ціну.
І так, оглядаючи інтернет-магазини, можна побачити широкий асортимент сучасного одягу з вишитими візерунками, щоправда, більшість з них – це машинна вишивка, де футболки вартістю від 250 і до 550 гривень. Вишиванки на сайтах вартістю від 550 і аж до 2,5 тисяч гривень.
Щодо чоловічого одягу, то він значно дешевший. Якщо парні вишиванки вартують від 700 до 1300 – для чоловіка, а для жінки від 850 до 1500.
На ринку машинна вишивка такої ж вартості, як і на інтернет-сайтах. А от футболки з машинною вишивкою на центральному ринку в Тернополі можна знайти навіть за 150 гривень.
Широкий асортимент борщівських суконь та вишиванок, але, на жаль, машинної вишивки. Полотно домоткане, натуральне. Ціни на них від 1200 гривень до 3 тисяч.
Автентичний одяг тут трапляється рідше, здебільшого, поруч з зупинкою «Центральний ринок» стоять чоловіки та жінки з невеличким асортиментом давнього одягу і бабуся, нижче «зеленої церкви». У них вишиванка на домотканому лляному або ж конопляному полотні від 1,5 тисячі гривень і до 3,5. А ось сердак або кептарик навпаки, від 3,5 тисяч гривень, щоправда з овечої шерсті і шкіри, пише Терен.
На ринку не знайдеш крайок, запасок чи плахт з шерсті. Тут – хіба тканина, полотно, штучні нитки.
Крайка звичайна від 75 грн – дитяча, від 150 – доросла. Плахта – 500 грн. Запаски віднайти вкрай важко. Модно зараз одягати спідницю «в підлогу», яка на ринку від 300 гривень.
У етномайстернях, на аукціонах чи навіть на Фейсбуці можна відшукати шерстяні крайки та запаски. Там вони від 450 гривень за одну. Плахти переважно від 2,5 тисяч.
Якщо обирати взуття, можна відшукати постоли з натуральної шкіри. Найдешевше взуття – 350 гривень. Щоправда, до них підбирають шерстяні шкарпетки, які від 120 гривень/пара.
Тобівка, тобто сумка на ринку не попадається на очі, а у етномайстернях такі від однієї тисячі гривень.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
306