Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Сьогодні останній день перед Великоднем, коли можна піти до сповіді і до причастя разом

Сьогодні останній день перед Великоднем, коли можна піти до сповіді і до причастя разом

13.04.2017, 20:00
Напередодні великодніх свят віряни масово йдуть сповідатися. Особливо багато людей, які хочуть очиститися духовно в церквах та стоять у чергах, які розтягуються далеко за межі храмів, в останній тиждень посту.
Журналісти «Галасу» дізналися, що сьогодні, 13 квітня, – останній день перед Великоднем, коли можна піти до сповіді і до причастя разом. Звичайно, ще буде можливість посповідатися у п’ятницю та в суботу, але тоді до причастя потрібно буде йти вже в неділю, 16 квітня, на сам Великдень.
Утім, кожна церква самостійно визначає, коли є сповідь і причастя, а коли не має, тому може бути й так, що в деяких церквах у суботу, 15 квітня, не будуть сповідати взагалі.
Відтак, у центральних храмах міста сьогодні, як і на початку тижня, можна побачити довжелезні черги до сповіді. Проте, як зазначають, тернополяни, які прийшли до церкви, ці черги їх не лякають і переконують, що це християнська традиція, якої потрібно дотримуватися і найкраще – взагалі під час перед великоднього посту сповідатися двічі – на початку посту і в його останній тиждень, щоб з чистою совістю і з чистими думками святкувати Пасху.
Натомість священики вважають, що не так важливо, як часто віряни сповідаються, головне, щоб, сповідаючись, вони усвідомилювали свої гріхи й каялися. Однак радять сповідатися хоча б двічі на рік.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
307