Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Активісти хочуть почути позицію Луценка щодо сумнівного виділення землі для прокуратури у Тернополі

Активісти хочуть почути позицію Луценка щодо сумнівного виділення землі для прокуратури у Тернополі

13.04.2017, 18:00
Перевірити законність надання прокуратурі землі під забудові, яка насправді є зеленою ділянкою біля парку Національного відродження, закликали 15 тернопільських громадських організацій Тернополя Генпрокурора Юрія Луценка.
Вони висловили переконання, що дана оборудка є незаконною, тож просять Луценка розібратися в ситуації, дати правову оцінку учасникам даної схеми, а також домогтися, аби землю повернули у власність громади.
"Відстоюючи законні права та інтереси громади м. Тернополя, звертаємося з приводу грубих порушень чинного Земельного кодексу України, Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Закону України “Про прокуратуру”, а також ймовірної змови посадових осіб Тернопільської міської ради та прокуратури Тернопільської області задля здійснення корупційного діяння, за участі приватних осіб.
Так, згідно сумнівних рішень Тернопільської міської ради (рішення № 6/29/49 від 15.02.2013 р. та № 6/30/88 від 22.03.2013 р.), всупереч Земельному кодексу України, Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», чинному, на той час, генеральному плану міста Тернополя, прокуратурі Тернопільської області надано в постійне користування 0,35 га зеленої зони спецпризначення по проспекту Степана Бандери у місті Тернополі (парк «Національного Відродження», кад. номер 6110100000:06:002:0073). Зазначена у цих рішеннях земельна ділянка за цільовим призначенням не відносилася до земель житлової та громадської забудови,  а становила землі, відведені під «Зелені насадження спеціального призначення» згідно генерального плану міста. Ділянку тернополяни вважають парковою зоною. Там більше сотні дерев і вона розділяє проїжджу частину та територію підприємства, яке займається озелененням. Обов’язковість такого підприємства, його розміщення, мінімальна площа та площа оранжерейного господарства на одного мешканця міста гарантована державними будівельними нормами (п.5.13 ДБН 360-92**), котрі відповідно ст.11 Закону України «Про будівельні норми» обов’язкові до застосування для всіх суб’єктів господарювання.
Відповідно до ст. 17, 18, 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», містобудівною документацією є генеральний план забудови населеного пункту, план зонування території, що розробляється на основі генерального плану з метою визначення умов та обмежень використання території для містобудівних потреб у межах визначених зон та детальний план території.
У відповідності до п. 3 ст. 19 Земельного кодексу України, Тернопільська міська рада зобов’язана була відмовити прокуратурі Тернопільської області у наданні дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,35га у постійне користування під будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та гаражами для легкових автомобілів за адресою проспект Степана Бандери в м.Тернополі, оскільки місце розташування цієї земельної ділянки не відповідає вимогам законів, зокрема діючому на  той час генеральному плану м. Тернополя", – йдеться у зверненні.
Відтак активісти висунули вимогу до Луценка втрутитись у ситуацію, провести розслідування і досудову перевірку, направити позов в інтересах місцевої громади про скасування рішень Тернопільської міської ради № 6/29/49 від 15.02.2013 р. та № 6/30/88 від 22.03.2013 р., притягнути до відповідальності винних посадових осіб.
А ще – перевірити законність дій першого заступника прокурора області в 2013 році та законність передачі прокурорам у власність дев’яти квартир. Повідомити про результати перевірки.
Також вони вимагають ініціювати розслідування щодо посадових осіб Тернопільської міської ради, відповідальних за роботу відділу земельних ресурсів, управління містобудування і архітектури та кадастру щодо правомірності погодження та підписання дозвільних документів на землевідведення по проспекту Степана Бандери в місті Тернополі (парк «Національного Відродження», кадастровий номер земельної ділянки 6110100000:06:002:0073).

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
185