Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Банкіри розповіли студентам правила безпечних фінансів

Банкіри розповіли студентам правила безпечних фінансів

13.04.2017, 17:20
У Тернопільському національному економічному університеті відбулась навчальна зустріч студентів-бакалаврів з представниками служби безпеки ПриватБанку. Таке навчання студентів було ініційовано Кафедрою економічної безпеки та фінансових розслідувань університету, а головною метою зустрічі стало обговорення та практичні поради спеціалістів, як уникнути та застерегти себе від найбільш популярних видів шахрайських операцій.
«Варто відзначити, що за останні 2 роки кількість випадків шахрайства знизилась майже у 3 рази, що свідчить про значно кращу обізнаність громадян, - розповідає головний спеціаліст департаменту безпеки Прикарпатського регіонального управління ПриватБанку Анатолій Сівчук. - Та епізоди все ж стаються, а наша головна мета - запобігти цьому! Наразі найбільш розповсюджені три види шахрайства. Скімінг – при якому використовується скімер – інструмент зловмисника для зчитування магнітної доріжки платіжної карти, кеш-трепінг – зловмисники встановлюють на купюрообмінник банкомату спеціальну накладку, яка перешкоджає видачі готівки клієнту та кардінг.
Останній вид шахрайства найбільш розповсюджений. Люди самостійно передають шахраям особисті дані – пін-коди, CVV-коди та інші реквізити. Не втомлюємось застерігати, що у жодному разі не можна писати пін-код на картці, повідомляти невідомим жодних цифр, які надійшли SMS-повідомленням, а при купівлі-продажу товарів через інтернет, краще завести окрему віртуальну картку не прив’язану до основного рахунку».
«Мета зустрічі представників ПриватБанку зі студентами-фінансистами – надання практичних дієвих порад, як запобігти шахрайству, – говорить кандидат економічних наук, доцент кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань ТНЕУ Олександра Олійничук. – Також студентам було напрочуд цікаво поспілкуватись з фахівцями та з “перших уст” почути реальні історії на тему лекції. Ми хочемо все частіше проводити подібні заняття, щоб студенти і надалі могли отримувати таку фахову допомогу та практичні навички».
Під час розмови студенти проявили велику зацікавленість у нюансах українського банківського законодавства, задали чимало запитань, а представники банку окрім питань шахрайства, дали кілька порад студентам з приводу загальної безпеки проведення банківських операцій.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
158