Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Очільниця управління здоров'я в місті розповіла куди звертатися, якщо франківці виявлять недієвість безкоштовних препаратів

Очільниця управління здоров'я в місті розповіла куди звертатися, якщо франківці виявлять недієвість безкоштовних препаратів

12.04.2017, 20:30

З 1 квітня по всій Україні почала діяти програма "доступних ліків". Її ціль полягає в тому, аби звільнити гаманці українців, які постійно купують певну категорію медикаментів, від матеріальних витрат. Чи забезпечені франківці "доступними ліками" на 100% та як діяти в разі, якщо безкоштовна пігулка перестане діяти, ? ми запитали у начальника управління охорони здоров'я Івано-Франківської міськради Марії Бойко.

Чиновниця пояснила, що наразі місцеві аптеки активно долучаються до проекту МОЗ.

"Ще триває процес, коли аптеки заключають угоди з поліклініками і поки вони можуть не мати всього переліку препаратів, що включені в реєстр. Думаю за 10-12 днів програма працюватиме цілком нормально", ? пояснила Бойко. 

Думку, що "доступні ліки" можуть виявитися неякісними чиновниця категорично відкидає. 

"Якісь медикаментів посвідчена сертифікатами і її засвідчує виключно виробник, який несе за це відповідальність. Інших інспекцій, які можуть перевірити дієвість того чи іншого медичного препарату в Україні немає", ? пояснила очільниця міського управління здоров'я. 

І зауважила: якщо містяни, які візьмуть участь у програмі "доступні ліки" виявлять недієвість отриманого препарату, то мають право і повинні розповісти про це своєму дільничому терапевту. Лікар, у свою чергу, має заповнити спеціальну форму про неякісну дію ліків і передати її в МОЗ. Якщо таких заяв буде багато, то там реагуватимуть. Якщо виявлять порушення, то постачання такого препарату буде припинено. 

Нагадаємо, що сьогодні на сайті міської адміністрації опублікували перелік аптек, які вже долучилися до всеукраїнської програми МОЗ "доступні ліки"

На сайті МОЗ опубліковано перелік медикаментів, які підлягають відшкодуванню

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
213