Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернополяни потерпіли від рук шахраїв з Кривого Рогу

Тернополяни потерпіли від рук шахраїв з Кривого Рогу

12.04.2017, 19:30
Заїжджі чоловіки обдурювали людей, пропонуючи їм роботу. За словами начальника сектору боротьби зі злочинами в державному секторі та шахрайства Віктора Демчана, двоє аферистів приїхали до нашого обласного центру в березні цього року. В інтернет-мережі розмістили оголошення про пошук водіїв.
Спочатку з усіма бажаючими спілкувався один з “роботодавців”. Коли до нього телефонували, а вже потім приходили кандидати, він повідомляв, що усі рейси здійснюються по Україні, але перевозити необхідно небезпечні вантажі.
Аби влаштуватися до них, потрібно документ-дозвіл на такі рейси, а також медичну довідку. Коли чоловік бачив, що потенційні безробітні готові йти працювати, він пропонував їм свого спільника, який міг без проблем допомогти у виготовленні усіх необхідних документів.
Виготовлення посвідчення “Про закінчення закладу підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв” вартувала 1500 гривень. За меддовідку тернополяни мали доплатити ще 200-250 гривень. Люди погоджувалися на таку допомогу, давали гроші, а коли телефонували у визначений час, номер не відповідав.
На сьогодні правоохоронці встановили, що лише за тиждень від рук шахраїв потерпіло восьмеро людей. Троє з них уже написали заяви до поліції. Інші наразі вагаються.
Проте вільними криворізькі “роботодавці” довго не проходили. Їх уже тривалий час відстежували вінницькі оперативники, оскільки дует встиг залишити по собі слід і у іншій області.
Зловмисників затримали і їм обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Чоловікам інкримінують статтю 190 частина 1 ККУ – шахрайство. Раніше в поле зору правоохоронців вони не потрапляли. Триває слідство.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
214