Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Полковник податкової міліції, проти якого сьогодні влаштували пікет, пояснив, чим не вгодив активістам

Полковник податкової міліції, проти якого сьогодні влаштували пікет, пояснив, чим не вгодив активістам

12.04.2017, 18:20

Сьогодні, 12 квітня, під стінами обласної фіскальної служби пройшла планова акція протесту. Активісти громадської організації "Голос" виступали проти нелюстрованих керівників податкової поліції. Зокрема, вимагали відставки першого заступника начальника ДФС в області Віктора Лилика. 

Як пояснює керівник ВО "Голос" Ростислав Гудзінський, за майже два роки перебування Лилика на посаді немає покращення в роботі фіскальної служби. "Ліс крали і крадуть, жодних гучних справ щодо викриття економічних злочинів на теренах області. Крім того, навіть останнє резонансне виявлення сотень літер фальсифікованого алкоголю ? не відбулося б, якби не вмішалися активісти. Вони повідомили про це і мусіли наполягати, аби було документування" ? каже Гудзінський. 

Крім того, керівник ГО "Гоолс" наголошує, що полковник не пройшов люстрацію і начебто "заховався" від неї, перевівшись на іншу посаду. Звинувачують Лилика і в "дружбі" з Януковичем та потакання партії "Регіонів".

Сам полковник податкової міліції всі звинувачення активістів відкидає і навіть каже, що сьогоднішньою акцією протесту задоволений. 

"Начальнику податкової міліції області, який майже два роки на посаді, змогти на протестних плакатах написати лише абсолютну нісенітницю. Я не підпадаю під люстрацію і за два роки моєї діяльності ви не знайдете в області людини, яка могла б навіть збрехати, що я в когось щось вимагав", ? пояснює Лилик.

Звинувачення в непроходженні люстрації податківець називає перекрученям фактів: "Я не підпадаю під люстрацію, адже пішов на пенсію і працював у бізнесі, викладав в академії. Я професор кафедри криміналістики. Коли відбулася зміна влади, я повернувся. Нехай ті, хто мені закидає беззаконня, читають самі закон і дивляться мою біографію".

Зв'язок з Януковичем також заперечує і запевняє, що ніколи не служив жодному з Президентів. 

Лилик каже, що активісти, які сьогодні організували проти нього протестну акцію, перешкоджали його працівникам вилучити фальсифікований алкоголь на 6 мільйонів. 

"Вони нам фізично перешкоджали зайти на склад. При тому, що я був з прокуратурою, ? пояснює свою версію викриття фальсифікованого складу алкоголю податківець. ? Це я був ініціатором цієї справи, я мав провадження, взяв ухвалу суду на проведення обшуку, пройшов спільно з працівниками прокуратури, ми виявили цю горілку і вилучили, без активістів. Вони нам тільки там заважали. От звідки вони знали, що я прийшов з обшуком? Я в інтернеті про це не писав і оголошення в газету не давав". 

"Я за жодну з посад не тримався і тим паче за цю", ? завершує нашу телефонну розмову Віктор Лилик. 

"Чому не вийшов до протестувальників, якщо не має що приховувати?", ? насамкінець запитуємо чиновника. 

"Їм, напевне, хтось підказав, адже в цей час я мав всеукраїнську селекторну нараду: з 11:00 до 13:30. Після якої одразу пішов на громадську раду, тому вийти до них не міг. Вони, ймовірно, екстрасенси, адже знали, коли ми обшук будемо проводити, коли в мене наради", ? іронізує Лилик.

На сьогоднішню акцію проти свого заступника начальниця ДФС в Івано-Франківській Ірина Столярик області поки коментарів не надала. 

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
175