Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі шахраї придумали спосіб видурювати кошти у наркозалежних

У Тернополі шахраї придумали спосіб видурювати кошти у наркозалежних

10.04.2017, 17:30
У Тернополі знову можна побачити трафаретні оголошення, з допомогою яких через систему Telegram наркозалежним пропонують дистанційно придбати наркотики.
Система така ж: людина робить замовлення, проводить оплату, продавці повідомляють, де залишили товар – так звану «закладку».
Нещодавно людей, які налагодили продаж наркотиків через такі «закладки» під грифом «сладості» уже затримали.
Тепер замість «сладостей» в оголошеннях фігурують «кладікі». Правоохоронці стверджують, що за даними оголошеннями стоять шахраї.
«Ми побачили, що ціни на наркотики в них істотно занижені. Якщо 1 гр наркотика коштує 500 грн, то ці пропонують за 300, нема марихуану – знижка у 30%. Ми провели контрольну закупку, то нам вже другий тиждень обіцяють зробити «закладку». Думаю., коли наркозалежні побачать, що у них просто видурюють гроші, ця схема перестане діяти», – зазначив начальник обласного управління поліції Олександр Богомол.
Він додав, що шахраї розраховують на те, що ніхто не буде звертатися із заявами в поліцію, оскільки тоді доведеться зізнатися, що людина хотіла  придбати наркотики.
"Аналогічне буває, коли люди замовляють повію, переводять кошти, однак послуги не отримують. Шахраї впевнені, що людині буде соромно звернутися в поліцію. Тут – аналогічна ситуація. А доки не буде звернення від потерпілих ми не можемо відкрити кримінальне провадження за шахрайство. Хіба трактувати це як замах на продаж наркотиків", – каже Богомол.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
178