Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → В Івано-Франківську презентували оновлену енергозберігаючу котельню. ФОТОРЕПОРТАЖ

В Івано-Франківську презентували оновлену енергозберігаючу котельню. ФОТОРЕПОРТАЖ

10.04.2017, 17:20

Сьогодні в Івано-Франківську на вулиці Медичній, 17 урочисто відкрили реконструйовану та модернізовану котельню, вартість якої майже 500 тисяч євро.

Проект "Реконструкція та модернізація котельні на вул. Медичній, 17а" одна з інвестиційних складових проекту "Реконструкція та модернізація системи централізованого теплопостачання міста Івано-Франківська", який фінансується за кредитні кошти ЄБРР та грантові кошти уряду Швеції. Виконавець робіт — ТОВ "Котлозавод "Крігер", який був визначений на основі відкритого тендеру за Правилами та політикою закупівель ЄБРР.

Співпраця між Швецією та Івано-Франківськом розпочалася ще у 2009 році, однак досі не всі проекти на завершальному етапі. "Ми намагаємося допомагати багатьом проекта. Якщо скласти всі фінансова нами проекти в одне ціле, і виокремити суму, яка направлена на івано-франківську проекти, то це вийде понад 5 млн євро. Мені сьогодніі особливо приємно бути тут і бачити частину нашої роботи", — заначив під час відкриття котельні Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Швеції в Україні Мартін Хагстрьом.

Позитивним результатом співпраці шведський посол вважатиме той факт, коли в Івано-Франківську, та й Україні, загалом, буде підвищена ефективність настільки, що люди менше споживатимуть енергії і при цьому менше витрачатимуть коштів на оплату.

Швеція зацікавлена у реалізації цих проектів, бо це також сприяє захисту довкілля. Посол зауважив, що 75% енергії в їхній країні, яка колись споживалася, походила від нафти, а тепер близько 50% походять з альтернативних енергоджерел. Це один з найкращих показників у країнах ЄС.
DSC08354

Оновлена енергозберігаюча котельня забезпечує теплом та гарячою водою обласний державний онкологічний диспансер та обласну психоневрологічну лікарню № 3. Тут проведена повна реконструкція із заміною двох газових котлів італійського виробництва потужністю по 850 КВт та встановлено додатковий котел, вироблений в Україні, на біопаливі потужністю 820 КВт, який працює на дерев’яній трісці. Біопаливний котел повністю автоматизований. Додатково на котельні знаходяться ще два парових котли.
DSC08361
DSC08374
DSC08385
DSC08386
DSC08396
DSC08398
DSC08400
DSC08401
DSC08404
Читайте також:Шведський посол розповів про мільйонні інвестиції в Івано-Франківськ

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
214