Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернополянам нараховуватимуть cyбcидiї зa нoвoю cхeмoю

Тернополянам нараховуватимуть cyбcидiї зa нoвoю cхeмoю

09.04.2017, 11:00
Мешканцям Тернопільщини нагадують – розмір субсидій значно зменшиться через зростання мінімальної заробітної плати. Відтак, знижку перерахують з огляду на доходи минулого року.
Згідно з постановою Кабміну, субсидія розраховується як мінімум двічі на рік - 1 травня і 1 жовтня.
Для прикладу - сім'я з 4 осіб з двома середніми зарплатами в цей опалювальний сезон платила за комуналку зі знижкою не більше 1064 грн. У наступному - не більше 2033 грн. Субсидію не заберуть, якщо ця сума повністю покриває вартість комунальних послуг у межах соціальних норм. Якщо знижка оформлена, органи соціального захисту перерахунок зроблять автоматично.
"Якщо обставини в сім'ї не змінилися, не з'явився за минулий рік безробітний серед членів сім'ї, лишилась та сама кількість прописаних у квартирі, не було покупки на суму від 50 тисяч гривень - перерахунок зроблять органи соціального захисту самостійно. Про будь-які зміни умов у сім'ї потрібно повідомляти органам соцзахисту", - пояснюють Тернополянам на урядовій гарячій лінії.
Але сім'ям, чий дохід за минулий рік ніяк не змінився, доведеться платити більше - соціальну норму на опалення житла зменшують. Новий норматив – 5 кубометрів газу на кв. м (було 5,5 кубів). Набуде чинності вже в травні цього року. Сьогодні субсидія покриває 330 кубів на опалення квартири площею 60 кв. м. У наступному опалювальному сезоні "комунальну знижку" нараховуватимуть тільки на 300 кубів. Якщо при цьому продовжити спалювати 330 кубів, доведеться 30 кубів оплачувати без субсидії - це додаткові 204 гривні.
До слова, Кабмін планує монетизувати субсидії на комунальні послуги до вересня. Про це йдеться в тексті меморандуму уряду з Міжнародним валютним фондом, опублікованого на сайті Міністерства фінансів. За даними Мінсоцполітики, програмою житлових субсидій поточного опалювального сезону 2016-2017 років скористалися 7,4 млн сімей. Монетизація субсидій дозволить запустити ринок газу для населення. Споживачі зможуть обирати для себе постачальника газу.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
185