Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернопільські депутати від «Самопомочі» вимагають скасувати абонплату за газ

Тернопільські депутати від «Самопомочі» вимагають скасувати абонплату за газ

04.04.2017, 09:35
З першого квітня НКРЕКП запроваджує нову систему оплати за використаний газ: один платіж за паливо як товар, і додатковий – за витрати на його доставку і розподіл серед споживачів, що є абонплатою за підключення до системи газопостачання.
На переконання представників фракція "Об'єднання "Самопоміч" в Тернопільській міській раді такі зміни означають лише одне: збільшення втричі наших платіжок за газ та мільярди гривень доходу олігархам, які живуть на газотранспортних потоках. Крім того на абонплату не розповсюджується система субсидій, отже її повинна сплатити кожна українська сім’я.
-   За умови, коли ринок газу відсутній і 70% облгазів в Україні контролює «Регіональна газова компанія» Фірташа, говорити про ринкову реформу структури платіжки просто смішно, - каже голова Тернопільського міського осередку «Об’єднання «Самопоміч» Андрій Грицишин. -  Замість того, щоб обмежити вплив олігарха та його соратників, НКРЕКП вирішує додатково забезпечити його бізнес-імперію. Не можна допустити, щоб українці сплачували за газ більше, ніж вони сплачують зараз. Потрібно працювати над зменшенням його вартості для населення.
Депутати від фракції «Самопоміч» вважають неприпустимим та злочинним введення абонентської плати за газопостачання та вимагають негайно скасувати злочинне рішення НКРЕКП щодо встановлення абонентської плати за підключення до мереж з 1 квітня та повністю оновити персональний склад НКРЕКП.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
236