Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Відома тернопільська журналістка поділилася унікальним рецептом паски

Відома тернопільська журналістка поділилася унікальним рецептом паски

02.04.2017, 17:00

Відома тернопільська журналістка та блогерка Наталія Литвин у соцмережах поділилась унікальним рецептом паски.

Дівчина запевняє, що випічка виходить дуже смачна, м’яка, розсипчаста та довго не черствіє.

Рецепт:

Нагріваємо молоко до 40-45 градусів та заливаємо ним дріжджі, перемішуємо до розчинення (можна брати і сухі дріжджі (в 3 рази менше), але для пухкої пасочки краще пресовані)

Збиваємо жовтки з цукром в густу масу

Збиваємо білки з щіпкою солі в щільну піну до піків

Перемішуємо до однорідності і поступово додаємо просіяну муку, місимо тісто

Вкінці додаємо розтоплене масло,олію та родзинки / цукати.

Потрібно дуже добре вимісити тісто. Спочатку буде здаватися, що воно надто рідке, але чим менше муки, тим вище підніметься паска і буде пухкіша. Тому муки підсипаємо по мінімуму і просто місимо. Коли вимісили,залишаємо в теплі підійти 1-2 години

Формочки змащуємо маслом. Можна пекти як в металевих і силіконових, так і в паперових. Коли мені бракує форм,печу в металевих радянських кружках.

У кожну форму кладемо тіста на УВАГА!!! 1/3. Не більше, тому що воно дуже виросте.

Залишаємо тісто у формах ще на 1-2 години,щоб добре виросло. Якщо немає теплого місця, кладемо у духовку на 30-40 градусів. Змащуємо верх збитим жовтком.

Випікаємо 30 хвилин при 180 градусах (Режим духовки верх-низ). У процесі випікання потрібно буде накрити пасочки фольгою глянцевою стороною догори, бо вона швидко стане румяною і може зверху пригоріти.

Для глазурі:

150 г цукрової пудри та одне яйце

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
228