Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тепер українцям будуть надсилати дві квитанції за газ

Тепер українцям будуть надсилати дві квитанції за газ

02.04.2017, 12:20

Вже з 1 квітня змінилася вартість за підключення до системи газопостачання. Хоча  сама вартість газу стане меншою – 6 тисяч гривень за тисячу кубічних метрів, однак тепер запровадили ще й абонентську плату за користування послугою.

Окремо, окрім спожитого газу, доведеться платити своєрідну абонентську плату за користування газовою інфраструктурою, пише "24" канал.

Відповідні правила встановила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. 

Раніше тариф, в якому було включено усе разом, становив 6879 гривень за тисячу кубів, але вже з 1 квітня його розділять.

Сам газ фактично здешевшає, тепер за нього доведеться платити 6000 гривень за тисячу кубів, а інший включатиме абонплату за користування мережами і її вартість залежатиме від регіону, постачальника газу та навіть потужності лічильника.

Абонплата буде фіксованою та щомісячною.

За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, такі нововедення матимуть негативні наслідки для населення, зокрема тих людей, що живуть у багатоповерхівках.

"Збільшення дійсно є і становить у середньому в розрахунках від 1,3 до 3 разів, особливо це стосується тих, хто живе у багатоквартирних будинках", – наголосив очільник Кабміну.

Читайте також: В Івано-Франківську подорожчає вода
801099_1652112

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
247