Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Жителям Тернопільщини про польські шенгенвізи наразі доведеться забути

Жителям Тернопільщини про польські шенгенвізи наразі доведеться забути

30.03.2017, 09:30
Після провокації у Луцьку Польща припинила діяльінсть усіх своїх консульських установ в Україніі. Відтак черги бажаючих виїхати на заробітки, які стоять в Тернополі під польськими банками, невдовзі мали б порідшати. Адже документів на візи наразі не прийматимуть: їх просто буде нікуди везти. 
Свою позицію Польща виклала в заяві, оприлюдненій на сайті посольства.
"Ми підтверджуємо, що 29 березня ц.р., після опівночі за місцевим часом, у будинку Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. Посольство Польщі в Україні відразу направило відповідну дипломатичну ноту в МЗС України. У зв`язку з цією подією МЗС Польщі викликало посла України в Польщі Андрія Дещицю. Представника України в Польщі прийняв державний секретар в МЗС Ян Дзєдзічак. В ході розмови віце-міністр Я.Дзєдзічак висловив глибоку стурбованість і обурення фактом обстрілу Генерального Консульства Польщі в Луцьку. Він наполегливо вимагав, аби українська сторона застосувала рішучі і негайні дії з метою виявлення і покарання виконавців, а також забезпечила ефективну цілодобову охорону польських дипломатично-консульських установ, акредитованих на території України.
Польська сторона наголосила, що, відповідно до положень Віденської конвенції про консульські стосунки, держава, яка приймає представництво, зобов`язана використовувати усі відповідні засоби для того, щоб запобігти будь-яким замахам на консульських працівників, а також на місця їхньої служби.
Одночасно віце-міністр Я.Дзєдзічак повідомив, що до часу, поки вищеназвані очікування Польської сторони не будуть виконані, усі польські консульські установи в Україні будуть зачинені. Незвачаючи на закриття консульських установ, консули Республіки Польща будуть надавати необхідну допомогу громадянам Польщі", – йдеться в повідомленні посольства.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
212