Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Смаль назвав репетиторство в школах ганебним явищем і закликав батьків бути пильними

Смаль назвав репетиторство в школах ганебним явищем і закликав батьків бути пильними

28.03.2017, 20:30

Вчора міністр освіти і науки Лілія Гриневич на своїй прес-конференції повідомила, що в українських школах долатимуть репетиторство — ситуацію, коли вчитель свідомо не дає учневі всього об'єму інформації та стимулює його брати додаткові заняття за відповідну плату. 0342.ua розбирався, яка ситуація склалася в Івано-Франківську.

«За поточний навчальний рік було лише одне звернення від батьків з приводу того, що вчитель не зовсім порядно поводить себе по відношенню до учнів та свідомо викладає на уроках матеріал в недостатній мірі. З ним було проведено розмову з приводу його недостойної поведінки. Я свідомо не називаю номер школи та прізвище вчителя з етичних міркувань», — розповідає начальника Департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради Ігор Смаль.

Також він наголосив, що є в місті навчальні заклади, роботою яких він пишається і де точно відсутнє репетиторство серед вчителів. Зокрема це гімназія №1.

Проте начальник Департаменту освіти і науки не заперечував, що в деяких школах існує таке ганебне явище, як репетиторство. Воно дає додаткові заробітки, до яких деякі вчителі "звикли".

На його переконання, вчителі повинні на уроках викладатися на повну. Якщо ж певний матеріал вони не встигли викласти на уроках, то варто було б запровадити кілька факультативних занять на місяць (звичайно, безкоштовних). При тому, що зарплатня вчителів збільшилася, проте не зросло навантаження.

Також пан Смаль запевняє, що директори франківських шкіл так само засуджують репетиторство. Але подібну поведінку вчителів не завжди просто виявити. Тому в цьому вони чекають співпраці від батьківської громади.

«Немає чіткого рецепту щодо того, як діяти батькам, якщо вони зрозуміли, що вчитель свідомо недопрацьовує. Іноді буде достатньо спокійної бесіди з ним.. Якщо ні, то можна зібрати класні збори, на яких батьки вимагатимуть в адміністрації школи контролювати роботу вчителя», — говорить він.

Читайте також: Чому батьки продовжують здавати гроші на засоби гігієни в школах і садках, якщо на них виділено кошти з міського бюджету?

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
296