Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Франківці занепокоєні через заміну старовинних бордюрів

Франківці занепокоєні через заміну старовинних бордюрів

28.03.2017, 18:35

Сьогодні, 28 березня, біля Білого дому комунальники почали процес заміни старих бордюрів на нові. Така ідея сподобалася не всім жителям міста.

"Бордюри старовинні, пережили війни, а  нові неякісні і довго не протримаються. Це питання вже не раз піднімалось, говорила з комунальниками про історичну цінність, а вони далі міняють. Самі визнають, що ці нові є не найкращими та скаржаться, що майстри не вміють поєднати нову бруківку і старі бордюри, але роботи йдуть, старовина зникає з вулиць міста", — розповідає засновниця ініціативи "Франківськ, який треба берегти" Марія Козакевич.

Жінка каже, що саме такі елементи, як і брукований камінь  створюють той неповторний колорит міського історичного середовища, яким захоплюються жителі та гості Івано-Франківська.

"Нові бетонні бордюри нікудишньої якості. Старі ж знаходяться у хорошому стані. Зі мною ніхто не радився з приводу цього питання. Якими мотивами керуються комунальники я не знаю", — каже Володимир Ідак, начальник відділу з питань охорони культурної спадщини департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

У департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою пояснюють, стара радянська бруківка та бордюри потребують заміни, адже вони наполовину побиті та зруйновані.  

"Стару бруківку та бордюри ми передаємо згідно акту в КП "ДРЕУ". Я перепрошую, але всі ці скарги на старовинність - це якась боротьба з вітряками", — коротко пояснив позицію міської влади керівник департаменту Михайло Смушак.

Читайте також: Франківська активістка поширює в мережі флешмоб "Знайди Ратушу".

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
179