Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Влада області запевняє, що жодної парковки чи новобудови на території школи мистецтв не буде

Влада області запевняє, що жодної парковки чи новобудови на території школи мистецтв не буде

27.03.2017, 22:00
Знайти нове приміщення для обласної школи мистецтв ім. І. Герети – таке завдання стоїть перед обласною владою.
Сьогодні проблеми навчального закладу обговорювали на засідання за участю учасників робочої групи, яка вивчала діяльність школи. Як ми уже повідомляли, цю групу було раптово створено на початку року. Тоді в навчальному закладі таку ініціативу сприйняли з підозрою, вважаючи, що комусь стала цікавою територія в центрі міста. Згодом містом почали ширитися чутки, що на території школи начебто має постати парковка для прилеглого новобуду.
Заступник голови обласної ради Любомир Крупа на сьогоднішньому засіданні запевнив, що дані чутки безпідставні і назвав їх спекуляціями.
«Приміщення школи не є пристосоване. Навпаки ми думаємо, як зробити діяльінсть школи ефективнішою. Коли буде знайдено інше приміщення, дане буде використовуватися для позашкільної роботи. Ніхто не планує його віддавати під забудову. Питання, що ця територія буде йти під приватизацію, під забудову абсолютно знімається тому, що ця територія і приміщення потрібні для галузі освіти області», – запевнив Крупа.
У свою чергу представники робочої групи озвучили виявлені в роботі школи недоліки. Деякі з них виглядали відверто надуманими, деякі – зумовлені непристосованістю приміщення. Були й такі, які керівництво закладу визнало і пообіцяло виправити. Зокрема,  які стосуються недосконалого розкладу занять, ведення документації, неефективного використання підручників.
Водночас підчас перевірки було виявлено, що в школі зібрано колектив фахових вчителів, а рівень знань учнів є цілком належним.
Найболючішою ж під час обговорення стала тема приміщення. Воно відверто непристосоване для навчання дітей, окремі кабінети навіть не мають вікон.
Присутній на засіданні Богдан Ткачик, який стояв біля витоків ідеї із створення школи, і який був депутатом першого скликання облради, яка і створила школу, пригадав, що дане приміщення розглядалося лише як тимчасове. Однак діти в даному навчальному закладі змушені вчитися вже 25 років.
«Зараз ми звертатимемося до міста з проханням надати для школи відповідне приміщення. Якщо не вдасться домовитися, шукатимемо якесь приміщення в області, можливо, на території якоїсь прилеглої об’єднаної громади. Щоб на базі школи мистецтв створити навчально-виховний заклад, в якому б училися не лише діти з Тернополя, як це переважно є зараз, а обдаровані діти зі всієї області. Бо в селах такі діти є, але якщо в них там урок малювання веде вчитель історії… Зрозуміло, при фаховому викладанні їхній потенціал буде розкрито належним чином», – зауважив Любомир Крупа.
Він переконаний, що саме в такому закладі інтернатного типу, де без необхідності щоденного доїзду навчатимуться «самородки» з різних районів Тернопільщини, і є перспективи школи мистецтв.
Допоки ж не знайдено приміщення з гуртожитком для дітей, озвучуються варіанти із приміщеннями ЗОШ №13, 10, 30, 24.
Тим часом представники громадськості намагалися збагнути, чому проблему школи підняли аж тепер і з якою метою.
«Я чую тут закиди, що документально не підтверджено експерименту. Але ж акцентуватися потрібно на школі МИСТЕЦТВ, а не на слові ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІЙ. Тут звучали закиди, що заклад не розвивається і не є інтернатом для всіх обдарованих дітей області. А що, вже є приміщення під інтернат? Нема. То мета стоїть допомогти чи добити?», – дивувався громадський діяч Олег Герман.
Начальник обласного управління культури Григорій Шергей додав, що доки не буде знайдено для школи нового приміщення, доти усі розмови про розвиток школи залишаться на словах.
«Якщо влада хоче допомогти, то в першу чергу треба вирішувати питання з приміщенням. Наразі в нас програма – лише на папері. Було закладено 4 млн грн на добудову ще одного поверху в діючому приміщенні школи, кошти на купівлю музичних інструментів. Натомість на практиці вдається лише ледве утримувати саму школу», – повідомив реалії Шергей.
Активіст Назар Зелінка додав, що в переліку напрацювань робочої групи, яка сформулювала майже 30 пунктів щодо вдосконалення роботи школи, дещо зміщено акценти.
«Аж в кінці  ведеться мова про необхідність обладміністрації та облраді покращити матеріально-технічний стан школи. Насправді це мало б бути першим пунктом. З самого початку слід було б написати, що обласна рада за 24 роки нічого не зробила, щоб вирішити проблему приміщення. Більшість проблем, наведених у звіті, є похідні від цієї проблеми. І в резолюції варто було вказати, що ми ось бачимо такий вихід», – сказав під час виступу Зелінка.
Як варіант він запропонував за погодженням з міським головою Тернополя розмістити школу мистецтв в ЗОШ №20, де сучасна будівля заповнена учнями фактично наполовину.
Сісти за стіл переговорів голову ОДА, голову облради та мера Тернополя закликав директор школи Остап Гайдукевич. Він висловив переконання, що лише їхня спільна зустріч може вирішити проблему.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
328