Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Чому в Івано-Франківську раптово почали зрізати горіхи

Чому в Івано-Франківську раптово почали зрізати горіхи

27.03.2017, 20:00

Сьогодні, 27 березня, місцеві мешканці мікрорайону Пасічна почали скаржитися на роботу комунальників. Ще в суботу, там почали проводити роботу з очищення від кущів водозахисної дамби. Окрім кущів, комунальники сьогодні зранку почали зрізати ще горіхи.

Очевидець, мешканець мікрорайону Мирон, розповів, що з року в рік, там проводили очисні роботи, але завжди дерева залишали:"Перед поворотом на обласну лікарню,  комунальники періодично чистять територію дамби від кущів, які самонасіюються. Там вже 15 років росли горіхи. Ми проходили повз з сусідом і побачили, що комунальники вже більше 100 метрів порізали горіхи вздовж дамби. Постійно горіхи залишали, бо мудрі люди розуміли, що це і екологія, горіхи — це фітоцидне дерево. Ми завжди боремося, що потрібно збільшувати зелені насадження у місті, а тут прийшли спеціалісти і покрамсували".

Однак в департаменті житлової, комунальної політики та благоустрою стверджують, що це профілактичні роботи і нічого незаконного тут немає. "Була проведена закупівля на очищення зарослів на дамбах. Якщо загалом брати, то у самій дамбі не можуть рости жодні дерева, бо вони дамбу руйнують своїм корінням. У зв'язку з цим, требу було б очищувати це все. Тому, щоб коріння не розбивало дамбу, ми просто зрізали дерева", — зазначив Михайло Смушак.

Та після звернень місцевих мешканців, директор департаменту дав розпорядження все-таки не чіпати плодові дерева, горіхи в тому числі.

Читайте також: На Прикарпатті через негоду дерева падали на дорогу

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
255