Середньодобове споживання населенням області молока і молочних продуктів у 2016 році сягало 235 кг замість рекомендованих фахівцями 380 кг, м’яса і м’ясопродуктів — 47,9 кг, тоді як мінімальна норма дорівнює має бути не менше 80 кг у рік на одну особу. За даними держслужби статистики у середньому споживання в Україні молока досягає - 210кг, м’яса 50,9 кг, яєць – 280кг на одну особу в рік. В розвинутих країнах світу, зазначений показник у середньому досягає рівня 76 кг м’яса і м’ясопродуктів в рік на одну особу, (а в США, Австралії, Нової Зеландії і Іспанії )— споживають більше 100 кг. За 2016 р. в усіх категоріях господарств Тернопільщини порівняно з аналогічним періодом 2015 р. відбулося зменшення чисельності худоби і птиці. Зокрема, поголів’я великої рогатої худоби скоротилося на 1,7%, корів — на 0,3% виробництво м’яса на 3,4%, та молока 1,6%.
Разом з цим у сільськогосподарських підприємствах стабілізувалося поголів’я ВРХ на рівні минулого року (100%), зросло поголів’я корів на 5,7%, виробництво молока на 8,3%, яловичини -0,5%. Станом на 1 січня 2017 року в усіх категоріях господарств утримується 151,8 тис. голів ВРХ, в тому числі корів – 94,7 тис. голів. Поголів'я ВРХ до відповідного періоду минулого року зменшилося на 2,6 тис. голів, в тому числі корів - на 0,4 тис. голів або відповідно на 1,7% та 0,4%.
► Літо 2024 року буде таким же спекотним, як і попереднє, а потім буде "переворот", – кліматологи ► В Індонезії блискавка вбила футболіста під час матчу (відео) ► 17 лютого очікуються найбільші морози ► Шторм на Філліпінах забрав життя 6 людей ► Над Швецією з'явилось унікальне сонячне гало