Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Чи побудують в Івано-Франківську багатоповерхівку для бійців АТО на території міського стадіону

Чи побудують в Івано-Франківську багатоповерхівку для бійців АТО на території міського стадіону

23.03.2017, 19:45

Громадська організація «Іван-Франківська обласна спілка учасників та інвалідів АТО» звернулася до департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини за дозволом на розробку детального плану території. Йдеться про будівництво багатоквартирного житлового будинку на вулиці Дорошенка.

Відповідне питаннями днями розглядалося на засіданні депутатської комісії з питань містобудування та земельних відносин. Там і з'ясувалося, що під забудову вибрана частина земельної ділянки, що нині перебуває у користуванні центрального стадіону «Рух», пише «Побудовано в Івано-Франківську».

До слова, у підпорядкуванні спорткомплексу знаходиться територія площею у понад 11 га. Відтак, під будівництво багатоквартирного будинку вибрана ділянка на місці запасних полів.

Однак комісія відправила це питання на доопрацювання з пропозицією – спочатку необхідно внести зміни до державного акту на право постійного користування земельною ділянкою. Іншими словами,  перш ніж розробляти ДПТ, громадській організації необхідно затвердити право користування ділянкою, на якій заплановане будівництво.
Rux 1

До слова, в соціальній мережі міський голова Руслан Марцінків вже розповів свою думку про це.
скрін1

Зазначимо, що Центральний стадіон «Рух» займає земельну ділянку площею 11,016 га, на вулиці Чорновола, 128. Згідно даних кадастрової карти, її цільове призначення - для будівництва та обслуговування об'єктів фізичної культури і спорту. Закон відносить її до категорії земель рекреаційного призначення. Оскільки на такій території зводити багатоквартирні житлові будинки цілком заборонено, очевидно, тут не обійдеться без зміни цільового призначення землі.

Читайте також: В українців почнуть забирати неправильно оформлені земельні ділянки та будинки

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
189