Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Олімпійський комплекс на Тернопільщині хочуть знищити?

Олімпійський комплекс на Тернопільщині хочуть знищити?

22.03.2017, 23:00
Тернопільські біатлоністи пропускають змагання і взагалі базу, що у Підгородньому, хочуть знищити, – так стверджує один із представників Федерації біатлону у Тернопільській області.
В редакцію телеканалу ТV-4 звернувся чоловік, який відрекомендував себе як представник федерації біатлону у Тернопільській області, і заявив, що, біатлонну трасу, що у Підгородньому, хочуть знищити.
– Олімпійський комплекс в Підгородньому й надалі знищено. Було відключено світло, відрізана база від електромережі, було обговорено напередодні про передачу бази в центр Західноукраїнський або регіональний центр олімпійської підготовки виключно з біатлону. Цю школу, яку вони створили нещодавно і куди вони наполягають, щоб ФСТ “Колос” передавало базу, передати неможливо, – розповідає представник федерації біатлоністів Тернопільської області Олександр Починок.
Мова йде про переоформлення приватної школи з біатлону, яка діяла на базі у Підгородньому, на нову, тепер уже державну школу. У вересні 2016-го року Тернопільська обласна рада створила нову школу – ДЮСШ з зимових видів спорту, де відкрили відділення біатлону, куди перейшли працювати всі тренери з приватної колосівської ДЮСШ з біатлону. Разом з тренерами перейшли всі діти-спортсмени. Тому на учнівський та педагогічний склад переоформлення не вплинуло. Проте є зміни у фінансуванні. Відтепер грошові витрати на біатлонну школу виділяються з держбюджету.
Але цими грошима не можна заплатити за електроенергію. Наразі власник бази – це навчально курсова база (гуртожиток), збудована і прийнята в експлуатацію в 1985 році. Замовником будівництва була обласна рада Добровільного спортивного товариства “Колос” УРСР. Оскільки організація на сьогодні не має ніяких власних коштів і має борги, то вони самі звернулись до електромереж, щоби їх відключили від електропостачання – розповідає начальник управління фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА Віктор Мацикур. Проблему із відключенням світла міг би вирішити директор спортивної школи, у якого на це виділені гроші із держбюджету, та за документами він цього зробити не може.
– В бюджеті нашої школи передбачені кошти на 2017 і, надіюся, і на наступні роки на заробітну плату цих людей у повному обсязі, враховуючи підняття ну і відповідно на комунальні платежі. Для цього необхідне лише вольове рішення керівника обласної організації “Колос” підписати договір з нашою школою, – говорить директор Тернопільська обласна дитячо-юнацька спортивна школа із зимових видів спорту» Володимир Приймак.
Голова обласного ФСТ «Колос» Георій Гунтік у телефонній розмові розповів: організація Колос є неприбутковою і діє на громадських засадах. З часу, коли була створена ДЮСШ із зимових видів спорту, фінансування для організації “Колос” припинилося, у зв’язку з чим з’явився борг і керівництво не могло оплачувати комунпослуги.
– Не маючи коштів для утримання бази, ми були змушені написати листи для припинення подачі світла, газу, електрики, телефону і тому подібне. Маючи борг 160 тисяч, я так заокруглив, як можна віддавати базу комусь, маючи борг і таке подібне. Як я можу підписувати договір на оренду, якщо я маю борг? Що я маю з ним робити? От поясніть мені, – каже голова обласного ФСТ «Колос» Георгій Гунтік.
Ще Олександр Починок каже, що однією із причин “знищення” біатлонної школи у Підгородньому є те, що дітей не вивозять на змагання, у цьому сезоні вони пропустили чемпіонат у Сумах та інші, а ще змагання не проводять у нас на базі.
– Був договір між управлінням спорту і федерацією біатлону. Такі договора є і з іншими федераціями. За такими договорами – делегування повноважень по розвитку різних видів спорту покладається на федерацію. Якщо це федерація боксу, то змагання проводить федерація боксу. Ми сприяємо в організаційній і фінансовій частині. Цього року не відбувся чемпіонат області, але було прийняте рішення, що раз відбувається процес переобрання керівництва, в повному складі була відправлена збірна Тернопільської області на чемпіонат України в Тисовець, – каже начальник управління фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА Віктор Мацикур.
Для того, щоб спортсмени могли нормально тренуватися, їм потрібні всі умови та інвентар. А доки керівництво влаштовує організаційні питання – страждають вихованці школи. Новопризначений директор біатлонної школи Володимир Приймак розповідає, що сам звернувся до ФСТ “Колос”, щоб вони передали спортивну зброю в нову ДЮСШ. Колос це питання не вирішував, доки не відбулась їх обласна конференція і були отримано рішення на укладання договору оренди. За час, що був втрачений, а це близько місяця, спортсмени не тренувались зі зброєю та пропустили виступ у всеукраїнських змаганнях. Проте, після укладення договору та передачі зброї збірна області виїхала на навчально – тренувальну базу в Тисовці, де майже повний місяць грудень відбувались навчально-тренувальні збори та змагання – чемпіонат України. Є документні питання із біатлонною трасою.
При будівництві, яке почалося у 1983-85 рр за документами траса мала бути окремим об’єктом, однак на сьогодні, згідно з документами управління лісового господарства – це лісові просіки та дорога з твердим покриттям, тому виїзди транспорту, які там періодично трапляються, є дуже небезпечними для спортсменів, що тренуються на трасі і розвивають високу швидкість на лижороликах і лижах. Та попри всі непорозуміння на рівні керівництва, у біатлонній школі працює сім тренерів, а вихованці саме зараз перебувають на закритті зимового сезону у місті Сколє Львівської області.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
384