Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі через власну матір дитина потрапила до психлікарні

У Тернополі через власну матір дитина потрапила до психлікарні

22.03.2017, 21:00
Опікою 9-річного хлопчика з Тернополя займається виключно батько. Це підтверджують документи та свідчення з садку, школі та на гуртках. На встановлений регулярний графік побачень з 2014 року жінка 68 разів не з’явилась.
У цій справі також є документи про кримінальну відповідальність матері за вчинення насилля в сім’ї, а саме побиття чоловіка. Наразі жінка проживає в Києві. Про це розповів заступник міського голови Леонід Бицюра на засіданні виконкому в середу, 22 березня, пише “20 хвилин“.
– Справа доволі непроста. Сторони роками судяться, а це дуже давить на дитину, – каже Леонід Бицюра. – Хлопець проходив стаціонарне лікування в психіатричніому відділені. За висновками психологів він не бачить матері у своєму житті, уникає слово “мати”, натомість каже “вона”. Спогади про матір викликають в дитини тривожний стан.
За “Сімейним кодексом України” підстав для позбавлення батьківських прав більш ніж достатньо: ухилення від виконання обов’язків у виховані дитини та жорстоке поводження у сім’ї. Тим не менше, в комісії з прав захисту дітей міськради вважають жінку хорошою мамою, і вже впродовж чотирьох років не поспішають позбавляти її батьківських прав.На запитання, чому ж комісія не хоче позбавляти жінку батьків прав, Леонід Бицюра відповів:
“Однозначної відповіді на це не маю. Я пов’язую це з тим, що більшість у складі комісії, яку я очолюю, – жінки. Можливо, спрацьовує якась жіноча солідарність”. Виконком прийняв рішення про затвердження висновку щодо позбавлення батьківських прав, яке передадуть на розгляд суду. До речі, в службі у справах неповнолітніх та дітей є кілька складних справ, які тягнуться вже роками.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
327