Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Задекларовані статки колишнього сільського голови Ямниці вдвічі менші, ніж судова застава, яку він сплатив

Задекларовані статки колишнього сільського голови Ямниці вдвічі менші, ніж судова застава, яку він сплатив

22.03.2017, 19:40

На сайті НАЗК з'вилася декларація колишнього сільського голови Ямниці Миколи Зелінського. На його банківському рахунку в 2016 році лежало трохи менше 79 тисяч гривень, а з джерел доходу  —тільки зарплата та невеликий відсоток по депозиту. 

Нагадаємо, що 20 січня цього року одному з місцевих відпочинкових закладів Ямниці на хабарі в 3 тисячі доларів затримали чиновників Ямницької сільської ради. Серед них — діючий голова села і колишній депутат обласної ради Микола Зелінський. 

Відомо, що за вирішення земельних питань сільський голова Ямниці, спеціаліст-землевпорядник та заступник голови виконавчого комітету — учасник АТО, який виступав у ролі посередника, вимагали від підприємця 180 тисяч доларів. Хабарників було затримано на гарячому.

21 січня суд визначив суму застави: для голови села Ямниця Миколи Зелінського вона склала 150 тисяч гривень. Через два дні після оголошення застави, екс-чиновник вийшов на свободу.

Проте як вдалося Миколі Зелінському та його близьким так швидко зібрати необхідну суму для застави, не до кінця зрозуміло. В будь якому разі, задекларованих статків екс-голови та його родини було б замало.

Джерелом доходів Микола Зелінський вказав суто заробітну плату розміром трохи менше 8 тисяч гривень на місяць та 3487 гривень за рік відсотків з депозиту. Сума коштів на банківському рахунку Зелінського становить 78 508 гривень.

Крім того, родина Зелінського має у власності квартиру в Івано-Франківську та квартиру в селі Побережжя Тисменецького району.

Інше рухоме чи нерухоме майно, в тому числі й автомобіль, в декларації вказано не було. Також не згадуються в ній і статки дружини Миколи Зелінського.

Читайте також: Скільки взяв, стільки й плати. Прокуратура оскаржує суму застави для сільського голови Ямниці

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
274