Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Що треба знати тим, хто шукає роботу закордоном без компаній-посередників

Що треба знати тим, хто шукає роботу закордоном без компаній-посередників

21.03.2017, 21:14

Реалії сьогодення такі, що все більше українців втрачають надію заробити на достойне життя в Україні і масово їдуть на заробітки закордон. Проте часто заробітчани губляться серед численних вакансій та нюансів оформлення документів, особливо якщо вирішують займатися цим питанням самостійно, без допомоги спеціалізованих компаній.

Як писав 0342.ua раніше, фірми, що займаються міжнародним працевлаштуванням, візьмуть на себе пошук вакансій та оформленням документів, необхідних для виїзду закордон.

Але чи можна відкрити візу самому, без допомоги компаній – посередників?

Теоретично, так, але пам’ятайте, що:
вам самим потрібно буде приділити достатньо часу для знаходження майбутнього місця роботи та отримання документу, на основі якого ви зможете почати оформлювати робочу візу. А для цього необхідно персонально зв’язуватися з майбутнім іноземним роботодавцем та бути впевненим в ньому; необхідно самостійно правильно підготувати пакет документів для отримання робочої візи.

Отже, ваша послідовність дій при подачі документів має бути наступною:

Крок 1: Визначте мету поїздки до Республіки Польща та зберіть усі необхідні документи.
у випадку короткострокового перебування (максимум 90 днів протягом наступних 180) ви маєте подавати документи на отримання візи Шенген; у випадку довгострокового перебування (більше 91 дня протягом наступних 180) Ви маєте подавати документи на отримання національної візи.

Підготуйте повний комплект документів, необхідних для подачі на обрану Вами категорію візи.

Документи для оформлення робочої візи

Хочемо зауважити, що в усіх країнах існують суворі вимоги до пакету документів для її отримання і головною причиною відмови у візі може послужити неправильний пакет документів.

Крок 2: Перевірте відповідність Консульського округу.

Заявники, які подають документи на отримання візи повинні звертатися до відповідного Консульського округу, до якого вони належать (згідно прописки).

Крок 3: Здійсніть оплату за послуги ППВА

Зібравши всі необхідні документи, відвідайте будь-яке відділення Кредо Банку чи Ідея Банку та оплатіть сервісний збір на підставі оригіналу вашого закордонного паспорту.

Під час здійснення оплати необхідно:
обрати категорію візи:

С – віза Шенген, інші цілі, крім туризму, наприклад, бізнес, спорт, культура, лікування, відвідини, міжнародні перевезення, транзит і т.д.;

D – Національна віза для роботи чи навчання.
обрати ППВА; вказати актуальний номер вашого особистого телефону.

Тим, хто шукає офіційну роботу закордоном, треба оформлювати виключно національну візу.

Після здійснення оплати Ви отримаєте унікальний код PTN для реєстрації.

Крок 4: Здійсніть реєстрацію до ППВА.
записатися до візового центру або консульської установи, з урахуванням часу доставки документів від вашого роботодавця;

Крок 5: Подача документів.
обрати та оформити відповідний поліс медичного страхування; заповнити візову анкету відповідно до обраного типу візи; обов’язкова наявність усіх діючих паспортів; зробити самостійно всі необхідні переклади та нотаріальні завірення.

Детальніше з типами віз та необхідними документами ви можете ознайомитись на сайті 1-го Польського центру зайнятості у Івано-Франківську.

Пам’ятайте, що робота за кордоном вимагає від нерезидента оформлення робочої візи та/дозволу на роботу. В більшості країн робоча віза оформлюється перед поїздкою, хоча є й такі, що видають робочу візу на території країни працевлаштування.

Зверніть увагу, що наявність візи не гарантує в’їзд в закордонну країну і остаточне рішення приймає паспортно-візовий орган, орган імміграційного контролю або прикордонна служба. За наявності підозри щодо неправдивості задекларованої мети подорожі, вам можуть відмовити у в’їзді. Тому будьте готові правдиво та логічно пояснити мету своєї подорожі, мати при собі контакти роботодавця та копію трудового контракту та інші необхідні документи (медичний страховий поліс, докази засобів існування тощо). Невиконання однієї з таких вимог може бути підставою відмови у в’їзді іноземця до потрібної країни.
 

Консультант: Тетяна Леник,

директор 1-го Польського центру зайнятості у Івано-Франківську.

Адреса, вул. Гаркуша, 35;

тел.: +38 (067) 451 73 11, +38 (095) 888 05 44

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
350