Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Прикарпатті двоє чоловіків систематично розбирали старий газопровід на металобрухт

На Прикарпатті двоє чоловіків систематично розбирали старий газопровід на металобрухт

20.03.2017, 18:40

Двічі зловмисники відкопували по 20 метрів труб. Добре, що газопровід був вже недіючий...

До чергової частини Рожнятівського відділення поліції надійшло повідомлення від небайдужих громадян про те, що двоє невідомих викопували із землі труби, які належать НГВУ "Долинанафтогаз".

Зловмисників, які вже викопали та відрізали понад 12 метрів металевих труб, газопроводу, що проходять через територію села Лоп’янка, затримали на місці події та вилучили знаряддя злочину: лопати, пилки та викрадені труби.

Чоловіки віком 46 та 50 років пояснили, що пішли на скоєння кримінального правопорушення заради наживи.

В ході проведення слідчих дій правоохоронцям також стало відомо, що чоловіки причетні до ще однієї аналогічної крадіжки, вчиненої наприкінці січня. Таким самим способом за попередньою домовленістю між собою вони викрали 20 метрів труби, недіючого газопроводу, яку в подальшому здали на металобрухт, а виручені кошти потратили на власні потреби.

У скоєному чоловіки зізналися, їм уже оголошено про підозру у вчиненні вказаних злочинів.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.2 ст.185 (Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що нещодавно на Верховинщині трапився ще один інцидент з мисливцями на металобрухт. 15 березня енергетики виявили падіння 25-меторової електоопори через крадіжку металевих елементів в її основі. Це вже другий такий випадок, який ставить під загрозу відкриття лінії 110 кВ «Яворів-Ільці», що має забезпечувати Верховинський район надійним електропостачанням. Перша електроопора на полонині Бабіївка, в районі гори Ігрець, впала 20-го січня. Обленерго заплатить за інформацію про крадіїв металу, через яких на Верховинщині впала вже друга опора ЛЕП.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
184